Date - script- en diagramfunctie

Date() maakt een uitdrukking op als een datum met de opmaak die in de systeemvariabelen in het load-script voor gegevens, in het besturingssysteem of in een opmaakreeks is ingesteld, indien opgegeven.

Syntax:

Date(number[, format])

Return data type: dual

Arguments:

Argument Beschrijving
number Het getal dat moet worden opgemaakt.
format Tekenreeks waarmee de notatie van de resulterende tekenreeks wordt beschreven. Als er geen opmaakreeks wordt opgegeven, wordt de datumopmaak gebruikt die is ingesteld in de systeemvariabelen in het load-script voor gegevens of in het besturingssysteem.