if - script- en diagramfunctie

De functie if retourneert een waarde afhankelijk van het feit of de opgegeven voorwaarde wordt geëvalueerd als True of False.

Syntax:

if(condition , then , else)

De functie if heeft drie parameters, condition, then en else, die allemaal uitdrukkingen zijn. De overige twee, then en else, kunnen van elk type zijn.

Arguments:

Argument Beschrijving
condition Uitdrukking die logisch wordt geïnterpreteerd.
then Uitdrukking die van elk willekeurig type kan zijn. Als de condition True is, retourneert de functie if de waarde van de uitdrukking then.
else Uitdrukking die van elk willekeurig type kan zijn. Als de condition False is, retourneert de functie if de waarde van de uitdrukking else.