Een QlikView-document converteren naar een Qlik Sense-app

Als u een QlikView-document hebt, kunt u een deel van uw werk in Qlik Sense hergebruiken. Met het load-script en gegevensmodel kunt u een app maken in Qlik Sense. Visualisaties, dimensies en metingen moeten echter worden gemaakt in Qlik Sense.

Nadat u het document hebt geconverteerd naar een app, moet u mogelijk het load-script aanpassen om het script opnieuw te kunnen laden in Qlik Sense. Soms moet u enkele wijzigingen aanbrengen in het QlikView-script voordat u het document kunt converteren.

Qlik Sense heeft een tool waarmee u een QlikView-document (QVW-bestand) kunt converteren naar een Qlik Sense-app. De tool converteert visualisaties, dimensies, metingen en variabelen. U moet toegang hebben tot de Dev Hub voor het gebruiken van de QlikView voor de Qlik Sense-converteringstool.

Instructies voor het gebruik van de converteringstool vindt u op de Qlik Sense-ontwikkelaarsite.

Als u geen toegang hebt tot de Dev Hub, kunt u een QlikView-document handmatig converteren.

Zie Een QlikView-document handmatig converteren naar een Qlik Sense-app voor meer informatie over het converteren van QlikView-documenten.

Waarschuwing: We raden aan dat u alleen wijzigingen aanbrengt in een duplicaat van een app die u wilt omzetten, zodat uw wijzigingen niet worden overschreven door een latere conversie.