Het gegevensmodel weergeven

De gegevensmodelviewer biedt een overzicht van de gegevensstructuur van de app. U kunt voorbeelden van gegevens in tabellen en velden bekijken in de gegevensmodelviewer. U kunt ook in een handomdraai dimensies en metingen maken.

De gegevensmodus geeft de gegevensstructuur van de app weer.

Data model viewer.

In de gegevensmodelviewer wordt elke tabel voorgesteld door een vak met de tabelnaam als titel en met alle velden in de tabel. Tabelassociaties worden weergegeven met lijnen, waarbij een stippellijn een cirkelreferentie aangeeft. Als u een tabel of een veld selecteert, krijgt u meteen een beeld van de relaties tussen velden en tabellen doordat de associaties zijn gemarkeerd.

U kunt het zoomniveau wijzigen door op Y, Z te klikken of door de schuifregelaar te gebruiken. Klik op ü om het zoomniveau te herstellen naar 1:1.

Werkbalk

In de gegevensmodelviewer vindt u de volgende hulpmiddelen op de werkbalk boven aan het scherm:

Werkbalkopties
UI-item Beschrijving

Navigatiemenu met de volgende opties:

ü App-overzicht

¸ Gegevensbeheer

Ï Editor voor laden van gegevens

ˆ Hub openen

Hub openen wordt niet weergegeven als de hub is uitgeschakeld door de beheerder.

¨

Menu met de volgende opties:

D Help

] Info

Opslaan Wijzigingen opslaan.

Toon of verberg appgegevens, waarbij u kunt kiezen uit het bewerken van appinformatie of het openen van appopties en het vormgeven van uw app.
t Vouw alle tabellen samen om alleen de tabelnaam weer te geven.
å Maak alle tabellen kleiner om de tabelnaam en alle velden met associaties met andere tabellen weer te geven.
s Vouw alle tabellen uit om alle velden weer te geven.
+ Interne tabelweergave - het Qlik Sense-gegevensmodel inclusief synthetische velden.
7 Brontabelweergave - het gegevensmodel van de brongegevenstabellen.
ì

Menu Opmaak met de volgende opties:

ì Opmaak raster

ó Automatische opmaak

õ Opmaak herstellen

j Open en sluit het voorbeeldvenster.

Ga voor meer informatie naar Voorbeeld van tabellen en velden in de gegevensmodelviewer.