Standaard bladwijzers instellen

U kunt een standaard bladwijzer voor een app instellen. Door een standaard bladwijzer te specificeren kunt u de standaard selecties kiezen die uw app-gebruiker ziet wanneer deze de werkbladen in uw gepubliceerde app opent.

Houd rekening met het volgende bij het gebruik van standaard bladwijzers:

• U kunt uitsluitend een standaard bladwijzer instellen of verwijderen voor een niet-gepubliceerde app.
  • U kunt slechts één standaard bladwijzer voor een app instellen.
  • U kunt de standaard bladwijzer wissen wanneer een werkblad wordt weergegeven. De standaard bladwijzer wordt echter toegepast wanneer u het werkblad opnieuw opent of opnieuw laadt.
  • In een gepubliceerde app kan de app-gebruiker de standaard bladwijzer wissen en andere selecties maken. De standaard bladwijzer wordt echter opnieuw toegepast wanneer de app-gebruiker een werkblad opnieuw opent of opnieuw laadt.
  • Wanneer u een app dupliceert, wordt de standaard bladwijzer gedupliceerd met de app.

Zie Bladwijzers toevoegen aan selecties voor meer informatie over bladwijzers.

U kunt een standaard bladwijzer samen met de optie Altijd één geselecteerde waarde voor een veld gebruiken om specifieke selecties voor uw app-gebruiker te markeren. Zie Altijd één geselecteerde waarde voor meer informatie over de optie Altijd één geselecteerde waarde.

Een standaard bladwijzer instellen

Doe het volgende:

1. Klik op > in de werkbalk van een werkblad. Het venster Bladwijzers wordt geopend.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een bestaande bladwijzer en klik vervolgens op Selectie als standaard voor app instellen. Er wordt een pictogram naast de bladwijzer toegevoegd om aan te geven dat de bladwijzer de standaard voor de app is.
  3. Klik op de bladwijzer. Het venster Bladwijzers wordt gesloten. De bladwijzer wordt weergegeven in de bovenste werkbalk en de selecties worden weergegeven in de app.
  4. Om te testen of de standaard bladwijzer naar behoren werkt, kunt u de app sluiten en opnieuw openen. De standaard bladwijzer en selecties zouden moeten worden weergegeven wanneer u een werkblad opent.

Om een bladwijzer als de standaard te verwijderen, opent u het venster Bladwijzers in een niet-gepubliceerde app en klikt u met de rechtermuisknop op de standaard bladwijzer. Klik op Selectie als standaard voor app verwijderen.

Zie Bladwijzers maken voor meer informatie over het maken van bladwijzers.