# Een applicatie dupliceren

U kunt een bestaande applicatie dupliceren, om een kopie te maken voor verdere ontwikkeling. U kunt alleen een applicatie dupliceren die u zelf heeft gemaakt, tenzij uw beheerder u een beveiligingsrol heeft toegekend waarbij duplicatie is ingeschakeld.

Als u een beheerdersrol hebt, waardoor u over de benodigde beheerdersrechten beschikt, kunt u duplicaten van applicaties maken vanuit de QMC.

Zie [Een Qlik Sense-site beheren: Toepassingen dupliceren](https://help.qlik.com/en-US/sense-admin/May2026/Subsystems/DeployAdministerQSE/Content/Sense_DeployAdminister/QSEoW/Administer_QSEoW/Managing_QSEoW/duplicate-apps.htm) voor meer informatie over het dupliceren van een toepassing.

Zie [Een Qlik Sense-site beheren: Standaardbeheerdersrollen](https://help.qlik.com/en-US/sense-admin/May2026/Subsystems/DeployAdministerQSE/Content/Sense_DeployAdminister/QSEoW/Administer_QSEoW/Managing_QSEoW/default-administration-roles.htm) voor meer informatie over standaardbeheerdersrollen.

InformatieAls u een gepubliceerde applicatie dupliceert, worden alleen de basiswerkbladen en -presentaties opgenomen in de kopie.

Doe het volgende:

* Klik in de hub met de rechtermuisknop op de applicatie die u wilt dupliceren en selecteer Dupliceren.

  Er wordt enige tijd onder aan het scherm een melding weergegeven zodra het dupliceren van start gaat. Er wordt een nieuwe melding weergegeven wanneer de applicatie is gedupliceerd en u wordt de mogelijkheid geboden om de lijst met applicaties bij te werken. Als het dupliceren mislukt, wordt een foutbericht weergegeven.

Er wordt een kopie van de applicatie gemaakt onder Werk. U kunt op de applicatie klikken om deze te openen en beginnen met het aanpassen ervan aan uw voorkeuren.

InformatieVanwege de manier waarop de synchronisatie van gegevens in zijn werk gaat op sites met meerdere knooppunten, kunnen applicaties met afbeeldingen beschadigde miniaturen of afbeeldingen binnen de applicaties weergeven als deze direct na hun duplicatie of import worden geopend. De beschadigde afbeeldingen worden hersteld als de synchronisatie voltooid is. Als u wilt controleren of de afbeeldingen zijn hersteld, dient u het browservenster te vernieuwen.