Tabelnamen

Tabellen in Qlik Sense krijgen een naam wanneer ze in de database van Qlik Sense worden opgeslagen. De tabelnamen kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor LOAD-opdrachten met een resident-clausule of met uitdrukkingen die de functie peek bevatten en ze zijn zichtbaar in het systeemveld $Table in de opmaak.

Tabellen krijgen een naam volgens de volgende regels:

1. Als een LOAD- of SELECT-opdracht direct wordt voorafgegaan door een label, wordt het label als tabelnaam gebruikt. Na het label komt een dubbele punt.

Voorbeeld:

Table1:

LOAD a,b from c.csv;

Ga voor meer informatie naar Tabellabels.

2. Als geen label is opgegeven, wordt de bestandsnaam of tabelnaam gebruikt direct na het sleutelwoord FROM in de LOAD- of SELECT-opdracht. Er geldt een maximum van 32 tekens. De extensie wordt overgeslagen als de bestandsnaam wordt gebruikt.
  3. Tabellen die inline zijn geladen, krijgen de naam INLINExx, waarbij xx een getal is. De eerste inline-tabel krijgt de naam INLINE01.
  4. Tabellen die automatisch zijn gegenereerd, krijgen de naam AUTOGENERATExx, waarbij xx een getal is. De eerste automatisch gegenereerde tabel krijgt de naam AUTOGENERATE01.
  5. Als een tabelnaam die volgens de bovenstaande regels is gemaakt, conflicteert met een eerdere tabelnaam, wordt de naam uitgebreid met -x, waarbij x een getal is. Het getal wordt verhoogd tot er geen conflict meer is. Drie tabellen kunnen bijvoorbeeld de volgende namen krijgen: Budget, Budget-1 en Budget-2.

Er zijn drie afzonderlijke domeinen voor tabelnamen: section access, section application en toewijzingstabellen. Tabelnamen die worden gegenereerd in section access en section application worden afzonderlijk behandeld. Als een tabelnaam waarnaar wordt verwezen niet in de sectie wordt aangetroffen, zoekt Qlik Sense ook in de andere sectie. Toewijzingstabellen worden afzonderlijk behandeld en hebben niets van doen met de andere twee domeinen van tabelnamen.