CHIDIST - script- en diagramfunctie

CHIDIST() retourneert de eenzijdige waarschijnlijkheid van de chi2-verdeling. De chi2-verdeling is verbonden met een chi2 t-test.

Syntaxis:

CHIDIST(value, degrees_freedom)

Retourgegevenstypen: getal

Argumenten:

Argumenten
Argument Beschrijving
value De waarde waarvan u de verdeling wilt bepalen. De waarde mag niet negatief zijn.
degrees_freedom Een positief geheel getal waarmee het aantal vrijheidsgraden wordt aangegeven.

Deze functie is op de volgende manier gerelateerd aan de functie CHIINV:
If prob = CHIDIST(value,df), then CHIINV(prob, df) = value

Beperkingen:

Alle argumenten moeten numeriek zijn, anders wordt een NULL-waarde geretourneerd.