Concatenate

Als twee tabellen die u wilt aaneenschakelen verschillende sets velden hebben, kunt u aaneenschakeling toch afdwingen met het prefix Concatenate. Deze opdracht dwingt samenvoeging met een bestaande tabel met een naam of de meest recente eerder gemaakte logische tabel af.

Syntaxis:

Concatenate[ (tablename ) ] ( loadstatement | selectstatement )

Een samenvoeging is in principe hetzelfde als de SQL UNION-opdracht, maar er zijn twee verschillen:

• Het prefix Concatenate kan altijd worden gebruikt, ook als de tabellen identieke veldnamen hebben.
  • Identieke records worden niet met het prefix Concatenate verwijderd.

Argument Beschrijving
tablename De naam van de bestaande tabel.

Voorbeeld:

Concatenate LOAD * From file2.csv;

Concatenate SELECT * From table3;

tab1:

LOAD * From file1.csv;

tab2:

LOAD * From file2.csv;

Concatenate (tab1) LOAD * From file3.csv;