When

Met het prefix en suffix when maakt u een conditionele clausule waarmee wordt bepaald of een opdracht of exit-clausule wel of niet moet worden uitgevoerd. De opdracht kan worden beschouwd als een compact alternatief voor een volledige if..end if-opdracht.

Syntaxis:

(when condition statement | exitstatement when condition )

De statement of de exitstatement wordt alleen uitgevoerd als de voorwaarde resulteert in True.True

Het prefix when kan worden gebruikt bij opdrachten die al een of meer andere opdrachten bevatten, inclusief aanvullende prefixen when of unless.

Syntaxis:

Argumenten
Argument Beschrijving
condition Een logische uitdrukking die resulteert in True of False.
statement Elke Qlik Sense-scriptopdracht behalve besturingsopdrachten.
exitstatement Een exit for-, exit do- of exit sub-clausule of een exit script-opdracht.

Voorbeeld 1:

exit script when A=1;

Voorbeeld 2:

when A=1 LOAD * from myfile.csv;

Voorbeeld 3:

when A=1 unless B=2 drop table Tab1;