Variabelen voor getalinterpretatie

Variabelen voor getalinterpretatie worden door het systeem gedefinieerd. Ze worden dus automatisch gegenereerd volgens de huidige landinstellingen van het besturingssysteem wanneer een nieuwe app wordt gemaakt. In Qlik Sense Desktop is dit op basis van de instellingen van het besturingssysteem van de computer, en in Qlik Sense is dit op basis van het besturingssysteem van de server waarop Qlik Sense is geïnstalleerd.

De variabelen staan aan het begin van het script van de nieuwe Qlik Sense-app en vervangen bij uitvoering van het script de standaardwaarden van het besturingssysteem door bepaalde instellingen voor de getalnotatie. Ze kunnen probleemloos worden verwijderd, bewerkt of gedupliceerd.

TipAls u een app voor een bepaald land wilt maken, kunt u het beste Qlik Sense Desktop gebruiken op een computer waarop het besturingssysteem de gewenste landinstellingen heeft. De app krijgt in dit geval de juiste landinstellingen en u kunt de app verplaatsen naar een Qlik Sense-server naar keuze voor verdere ontwikkeling.

Gebruik de vervolgkeuzelijst bij elke functie om een korte beschrijving en de syntaxis van de functie te bekijken. Klik op de functienaam in de beschrijving van de syntaxis voor meer informatie.

Valutanotatie

Getalnotatie

Tijdnotatie