GetFolderPath - scriptfunctie

De functie GetFolderPath retourneert de waarde van de functie Microsoft Windows SHGetFolderPath. Deze functie neemt de naam van een map in Microsoft Windows als invoer en retourneert het volledige pad van de map.

InformatieDeze functie wordt niet ondersteund in de standaardmodus. Zie Beperking van toegang tot bestandssysteem

Syntaxis:

GetFolderPath(foldername)

Argumenten:

Argumenten
Argument Beschrijving
foldername

Naam van de Microsoft Windows-map.

De mapnaam mag geen spatie bevatten. Alle spaties in de mapnaam in Windows Explorer moeten worden verwijderd uit de mapnaam.

Voorbeelden:

MyMusic

MyDocuments

Voorbeelden en resultaten:

Het doel van dit voorbeeld is het ophalen van de paden van de volgende Microsoft Windows-mappen: MyMusic, MyPictures en Windows. Voeg het voorbeeldscript toe aan uw app en laad het opnieuw.

LOAD GetFolderPath('MyMusic') as MyMusic, GetFolderPath('MyPictures') as MyPictures, GetFolderPath('Windows') as Windows AutoGenerate 1;

Nadat de app opnieuw is geladen, worden de velden MyMusic, MyPictures en Windows toegevoegd aan het gegevensmodel. Elk veld bevat het pad naar de map die is gedefinieerd in de invoer. Bijvoorbeeld:

• C:\Users\smu\Music for the folder MyMusic
  • C:\Users\smu\Pictures for the folder MyPictures
  • C:\Windows for the folder Windows