Gegevens beheren

Verbinding maken met gegevensbronnen

Gegevensverbindingen bieden een manier om snelkoppelingen op te slaan naar de gegevensbronnen die u vaak gebruikt. Qlik Sense biedt connectoren om verschillende gegevensbronnen te openen, zoals databases, CSV-bestanden, Microsoft Excel-spreadsheets, webbronnen, REST API, Salesforce.com en SAP. Veel van de connectoren die toegang hebben tot deze gegevensbronnen zijn ingebouwd in Qlik Sense en andere kunnen worden toegevoegd.

Gegevens laden en beheren met Gegevensbeheer

U kunt gegevens toevoegen vanuit gegevensbronnen zonder een scripttaal te hoeven leren. Gegevensselecties kunnen worden bewerkt en u kunt assistentie krijgen bij het maken van gegevenskoppelingen in uw gegevensmodel.

Gegevens laden en transformeren met scripts

U kunt een gegevensmodel bouwen met ETL (Extract, Transform & Load)-processen met behulp van de taal voor load-scripts voor gegevens van Qlik Sense. De scripttaal is krachtig en stelt u in staat complexe transformaties uit te voeren en een schaalbaar gegevensmodel op te stellen.

Het gegevensmodel weergeven en transformeren

De gegevensmodelviewer biedt een overzicht van de gegevensstructuur van de app. U kunt voorbeelden van gegevens in tabellen en velden bekijken in de gegevensmodelviewer. U kunt ook in een handomdraai dimensies en metingen maken.

Logische modellen aanpassen voor Insight Advisor

Pas het logische model voor uw app aan om de resultaten van Insights te verbeteren.

Tips voor het gebruik van gegevensmodellen

Er is een aantal verschillende manieren om gegevens in de Qlik Sense-app te laden, afhankelijk van hoe de gegevens zijn gestructureerd en welk gegevensmodel u wilt bereiken.

Problemen oplossen - Gegevens laden

In deze sectie worden problemen beschreven die kunnen optreden bij het laden en modelleren van gegevens in Qlik Sense.