Een app openen

U kunt vanuit de hub een app openen door erop te klikken. U kunt ook een app zonder gegevens openen of een app importeren die zich niet in de hub bevindt.

Een app zonder gegevens openen

In sommige gevallen wilt u wellicht een app openen zonder de bijbehorende gegevens te laden, bijvoorbeeld als er grote hoeveelheden gegevens zijn waarbij het laden veel tijd in beslag zou nemen.

Als u een app zonder gegevens opent, werken visualisaties niet, aangezien deze niet zijn verbonden met de gegevensbron. Bovendien zijn de Gegevensbeheer en de gegevensmodelviewer niet beschikbaar.

• Klik met de rechtermuisknop op de app in de hub en selecteer Openen zonder gegevens in het snelmenu.

De app wordt geopend en u kunt toegang krijgen tot de editor voor het laden van gegevens om het load-script bij te werken en de lay-out van werkbladen en presentaties te bekijken of gebruiken.

U kunt werken met de lay-out van werkbladen en presentaties, bijvoorbeeld om de inhoud te herordenen, maar u ziet alleen representaties van de visualisaties. U kunt geen metingen of dimensies bijwerken. U kunt desgewenst wijzigingen aanbrengen in het load-script voor gegevens. Nadat u het script hebt uitgevoerd in de editor voor het laden van gegevens, werken de visualisaties van de app zoals de bedoeling was en zijn zij gereed om te worden gebruikt voor gegevensanalyse.

Beperkingen

Een app openen die zich niet in de hub bevindt

U kunt apps openen die u van iemand anders hebt ontvangen, van een ander Qlik Sense-platform hebt gedownload of van Qlik Sense Desktop hebt gekopieerd. U moet de app importeren voordat u deze kunt openen. U importeert de app in Qlik Management Console (QMC).