Sterr - scriptfunctie

Sterr() retourneert de geaggregeerde standaardfout (stdev/sqrt(n)) voor een reeks waarden die wordt vertegenwoordigd door de uitdrukking, herhaald over een aantal records zoals gedefinieerd door een group by-clausule.

Syntax:

Sterr ([distinct] expr)

Return data type: numeriek

Arguments:

Argumenten
Argument Beschrijving
expr De uitdrukking die of het veld dat de gegevens bevat die moeten worden gemeten.
distinct Als het woord distinct voor de uitdrukking staat, worden alle duplicaten genegeerd.

Limitations:

Tekstwaarden, NULL-waarden en ontbrekende waarden worden genegeerd.

Examples and results:

Voeg het voorbeeldscript toe aan uw app en voer het uit. Voeg vervolgens de velden die in de resultatenkolom staan aan een werkblad in uw app toe om het resultaat te bekijken.

Resulterende gegevens
Voorbeeld Resultaat

Table1:

crosstable LOAD recno() as ID, * inline [

Observation|Comparison

35|2

40|27

12|38

15|31

21|1

14|19

46|1

10|34

28|3

48|1

16|2

30|3

32|2

48|1

31|2

22|1

12|3

39|29

19|37

25|2 ] (delimiter is '|');

Sterr1:

LOAD Type,

Sterr(Value) as MySterr

Resident Table1 Group By Type;

In een tabel met de dimensies Type en MySterr zijn de resultaten van de berekening Sterr() in het script voor het laden van gegevens:

Type MySterr

Comparison 3.2674431

Observation 2.7968733