Directory

De opdracht Directory legt vast in welke directory moet worden gezocht naar gegevensbestanden in volgende LOAD-opdrachten, totdat een nieuwe Directoryopdracht wordt gegeven.

Syntax:

Directory[path]

Als de opdracht Directory wordt opgegeven zonder een path of als de opdracht wordt weggelaten, zoekt Qlik Sense in de werkdirectory van Qlik Sense.

Werkdirectory

Arguments:

Argumenten
Argument Beschrijving
path

Een tekst die kan worden geïnterpreteerd als het pad naar het qvf-bestand.

Het pad is het pad naar het bestand. Het is:

• absoluut

Example: c:\data\

• relatief ten opzichte van de werkmap van de Qlik Sense-app.

Example: data\

• URL-adres (HTTP of FTP) dat verwijst naar een locatie op internet of intranet.

Example: http://www.qlik.com

Examples:

DIRECTORY C:\userfiles\data; // OR -> DIRECTORY data\

LOAD * FROM
[data1.csv] // ONLY THE FILE NAME CAN BE SPECIFIED HERE (WITHOUT THE FULL PATH)
(ansi, txt, delimiter is ',', embedded labels);

LOAD * FROM
[data2.txt] // ONLY THE FILE NAME CAN BE SPECIFIED HERE UNTIL A NEW DIRECTORY STATEMENT IS MADE
(ansi, txt, delimiter is '\t', embedded labels);

See also: