De scriptcode organiseren

OP DEZE PAGINA

GERELATEERD LESMATERIAAL

De scriptcode organiseren

U kunt uw script in secties verdelen om structuur aan te brengen. Het script wordt uitgevoerd in de volgorde van de secties, van boven naar beneden. Een script moet minstens één sectie bevatten.

De secties Hoofd, Woordenboek en Agenda in de editor voor het laden van gegevens.

Sections in the Data load editor.

Als u gegevens hebt toegevoegd met Gegevens toevoegen, hebt u een sectie in het load-script voor gegevens genaamd Automatisch gegenereerde sectie die de scriptcode bevat die is vereist voor het laden van de gegevens.

Zie Het load-script voor gegevens bewerken voor meer informatie over het bewerken van het load-script voor gegevens.

Werken met scriptsecties

Er zijn verschillende manieren om scriptsecties te organiseren:

• Klik op Create new om nieuwe scriptsecties in te voegen om uw code te organiseren. De nieuwe sectie wordt ingevoegd na de sectie die momenteel is geselecteerd.
  • Klik op Cancel naast het sectietabblad om de sectie te verwijderen. U moet de verwijdering bevestigen.

Opmerking: Het verwijderen van scriptsecties kan niet ongedaan worden gemaakt.
  • Klik op de sectienaam om deze te bewerken. Druk op Enter of klik buiten de sectie als u klaar bent.
  • Plaats de cursor op de sleepbalken drag bars en sleep de sectie om de volgorde aan te passen.