Interactie op hybride apparaten

Als u een hybride apparaat (een laptop met een aanraakscherm), gebruikt, is de functie mouse-over standaard uitgeschakeld. Klik op een visualisatie om knopinfo te bekijken en klik vervolgens opnieuw om deze te sluiten.

U kunt de aanraakondersteuning voor hybride apparaten in het algemene menu in- en uitschakelen (Navigation).

U kunt een visualisatie op het scherm lang aanraken of met de rechtermuisknop op een visualisatie klikken om een snelmenu voor aanraakfuncties te openen.

Het optiemenu wordt geopend als u een visualisatie lang aanraakt of er met de rechtermuisknop op klikt.

Touch gesture shortcut menu.

Als u een app bewerkt, worden er drie opties weergegeven, zoals weergegeven in de schermafbeelding:

• Snelmenu (¥)
  • Volledig scherm (s)
  • Opslaan als een masteritem of koppeling met een masteritem ongedaan maken (é)

Als u een gegevensanalyse uitvoert in een app, wordt de optie voor het masteritem vervangen door een snapshot (Å). U krijgt tevens de optie om het visuele verkenningsmenu (Ú) voor visualisaties te openen, waar het menu beschikbaar is.

Doe het volgende:

1. Raak de visualisatie lang aan of klik erop met de rechtermuisknop.

Het optiemenu wordt geopend.

2. Raak de menuopties lang aan en veeg erover om knopinfo te bekijken. Tik of klik op een optie om deze te selecteren.

See also: