Uitbreiding knop Delen

De knop Delen (Share button) is een visualisatie-uitbreiding waarmee u een knop kunt toevoegen om een koppeling naar het huidige werkblad te genereren. Als u de koppeling opent, blijven alle selecties behouden. De uitbreiding is inbegrepen in Dashboard bundle.

Wanneer gebruiken

De knop Delen is handig als u wilt dat anderen dit werkblad zien zoals u het ziet.

Knop Delen maken

U kunt een knop Delen maken op het werkblad dat u aan het bewerken bent.

Doe het volgende:

1. Sleep vanuit het bedrijfsmiddelenvenster, onder Aangepaste objecten > Dashboard bundle, een object voor de knop Delen naar het werkblad.
  2. Klik in het eigenschappenvenster onder Exportinstellingen > Uitvoermethode op Kopiëren uit tekstvak. De knop wordt weergegeven met de tekst Koppeling genereren en een leeg tekstvak ernaast.
  3. Klik op de knop Gereed om te stoppen met het bewerken van het werkblad.
  4. Klik op de knop die u hebt gemaakt. Er wordt een koppeling gegenereerd en weergegeven in het tekstvak naast de knop Delen.
  5. Kopieer en deel de koppeling met de mensen waarmee u wilt delen. U kunt de gegenereerde koppeling op drie manieren delen:

• Kopiëren naar klembord
    • Nieuw e-mailbericht maken met koppeling
    • Een tekstvak.

Example:

Opmerking: Als u een knop Delen maakt, wordt standaard de knop Kopiëren naar klembord op volledig scherm gemaakt. Klik op Gereed om deze versie te gebruiken en klik op de knop die u gemaakt hebt om de deelbare koppeling naar het klembord te kopiëren. In bepaalde browsers is deze optie beperkt, bijvoorbeeld bij gebruik op een mobiele telefoon.

Beperkingen

Zie Beperkingen van uitbreidingsbundels geleverd door Qlik voor meer informatie over algemene beperkingen.

• We raden u aan om geen selecties van veel individuele waarden te gebruiken. De URL mag niet meer dan 2000 tekens bevatten vanwege browserbeperkingen. U kunt het aantal selecties beperken die zijn inbegrepen in de optie Exportinstellingen > Max. waarden geselecteerd in één veld.
  • Speciale tekens (' / - * & ') zijn niet toegestaan in selecties.
  • Het is niet in alle browsers mogelijk om naar het Klembord te kopiëren.
  • Het is niet mogelijk om selecties op basis van een uitdrukking te gebruiken.