Presentaties bewerken

Wanneer u gegevens in een app laadt, analyseert u de gegevens voor nieuwe inzichten. U kunt uw nieuwe inzichten verwerken in een nieuwe presentatie of in een bewerkte versie van een bestaande presentatie. Ga voor meer informatie naar Gegevens in de app beheren met Gegevensbeheer en Gegevens laden met het load-script voor gegevens.

De status en selecties van een snapshot worden niet bijgewerkt tijdens het opnieuw laden van gegevens. De snapshot geeft altijd de gegevens weer zoals deze bestonden op het moment dat de snapshot werd gemaakt. Werkbladen met live-gegevens zijn echter niet statisch en hun inhoud verandert als u gegevens opnieuw laadt.

U kunt een snapshot van een visualisatie op een dia vervangen door naar de bron van de visualisatie te gaan, in de app. De visualisatie bevat nu bijgewerkte gegevens. U kunt een nieuwe snapshot maken om in uw presentatie te gebruiken.

Als u een snapshot maakt, kunt u eer een opmerking aan toevoegen. Met behulp van opmerkingen kunt u bij het bouwen van een presentatie de verschillende snapshots in de snapshot-bibliotheek beter van elkaar onderscheiden. De opmerking is niet zichtbaar bij het afspelen van de presentatie.

Tip: Als u de oorspronkelijke presentatie wilt behouden, kunt u een duplicaat maken voordat u wijzigingen aanbrengt.
Tip: U kunt de presentatie exporteren als u deze buiten Qlik Sense wilt presenteren.