QlikWorld 2020 Global Conference. Join us to discover how to get the most from your data. Act fast. Register now and save.

Inzichten voor presentaties verzamelen via snapshots

Voor een compleet beeld van uw app moet u over een manier beschikken om de inzichten te verzamelen die u tegenkomt. Hiervoor kunt u statische snapshots van uw visualisaties maken.

Een snapshot is een grafische voorstelling van de toestand (type en gegevens) van een gegevensobject op een bepaald punt in de tijd. U kunt snapshots gebruiken bij het maken van een presentatie. De snapshot die u maakt is een kopie van de toestand. Dit betekent dat de snapshot niet verandert wanneer het bijbehorende gegevensobject wordt bijgewerkt.

Als u een snapshot maakt, kunt u eer een opmerking aan toevoegen. Met behulp van opmerkingen kunt u bij het bouwen van een presentatie de verschillende snapshots in de snapshot-bibliotheek beter van elkaar onderscheiden. De opmerking is niet zichtbaar bij het afspelen van de presentatie.

Nadat u snapshots van een specifieke visualisatie hebt gemaakt, kunt u de snapshot-bibliotheek openen via het snelmenu van de visualisatie. Hier kunt u vervolgens beslissen welke snapshots u wilt bewaren en gebruiken in uw presentaties. U kunt ook de aantekening bewerken en de snapshots verwijderen. Ga voor meer informatie naar .Snapshot-bibliotheekSnapshot library

Tip: Als de snapshot-bibliotheek wordt geopend vanuit de presentatieweergave, worden alle snapshots van alle visualisaties in de app weergegeven.

Als de visualisatie waarvan u een snapshot wilt maken, een uitbreiding is, moet u de snapshot-functionaliteit in het hoofdscript inschakelen. Hiervoor stelt u de snapshot-eigenschap in op true.

Zie Snapshots van uw visualisatie toestaan (alleen in het Engels) voor meer informatie.

Een snapshot maken

In de werkbladweergave kunt u snapshots maken van een visualisaties en deze gebruiken om een verhaal te vertellen in de gegevenspresentatie.

U kunt snapshots maken van alle verschillende typen visualisaties maar niet van de filtervakken.

Doe het volgende:

1. Beweeg in de werkbladweergave met de muisaanwijzer over de visualisatie waarvan u een snapshot wilt maken.
  2. Klik op Snapshot rechtsboven in de visualisatie of raak de visualisatie lang aan/klik erop met de rechtermuisknop en selecteer Snapshot .

Het dialoogvenster voor aantekeningen verschijnt.

3. Cirkeldiagram Omzet per regio en het open dialoogvenster Aantekening bij snapshot.

Snapshot annotation dialog.

4. Typ een beschrijving waaraan u de snapshots in de snapshot-bibliotheek kunt herkennen.
  5. Klik op Opslaan of klik buiten het dialoogvenster om het dialoogvenster te sluiten.

De aantekening wordt opgeslagen.

De snapshot wordt opgeslagen en krijgt de titel van de visualisatie als naam.

Snapshots weergeven

Doe het volgende:

1. Raak de visualisatie lang aan of klik met de rechtermuisknop op de visualisatie waarvoor u snapshots wilt bekijken.

Het snelmenu van de visualisatie wordt geopend.

2. Selecteer Snapshot-bibliotheek openen.

De snapshot-bibliotheek wordt geopend met een lijst van alle snapshots die van de visualisatie zijn gemaakt. Met behulp van de tijdstempel en eventuele aantekeningen kunt u de snapshots van elkaar onderscheiden.

3. Klik buiten de bibliotheek om deze te sluiten.

Snapshots verwijderen

Doe het volgende:

1. Raak de visualisatie lang aan of klik met de rechtermuisknop op de visualisatie waarvoor u snapshots wilt bekijken.

Het snelmenu van de visualisatie wordt geopend.

2. Selecteer Snapshot-bibliotheek openen.

De snapshot-bibliotheek wordt geopend met een lijst van alle snapshots die zijn gemaakt. Met behulp van de tijdstempel en eventuele aantekeningen kunt u de snapshots van elkaar onderscheiden.

3. Klik op  Bewerken.

4. Selecteer de snapshots u wilt verwijderen.

Opmerking: U kunt geen snapshots verwijderen die deel uitmaken van een gepubliceerde versie van een app.
  5. Klik op Delete.

De geselecteerde snapshots worden verwijderd.

6. Klik op Edit of buiten de tekst.

7. Klik buiten de bibliotheek om deze te sluiten.