TDIST - script- en diagramfunctie

retourneert de waarschijnlijkheid van de -verdeling van de student, waarbij een numerieke waarde een berekende waarde van is, waarvan de waarschijnlijk moet worden berekend.tt

Syntax:

TDIST(value, degrees_freedom, tails)

Return data type: getal

Arguments:

Argument Beschrijving
value De waarde waarvan u de verdeling wilt bepalen. Deze waarde mag niet negatief zijn.
degrees_freedom Een positief geheel getal waarmee het aantal vrijheidsgraden wordt aangegeven.
tails Moet 1 (eenzijdige verdeling) of 2 (tweezijdige verdeling) zijn.

Deze functie is op de volgende manier gerelateerd aan de functie TINV:
If prob = TDIST(value, df ,2), then TINV(prob, df) = value

Limitations:

Alle argumenten moeten numeriek zijn, anders wordt een NULL-waarde geretourneerd.