Rename field

Met deze scriptfunctie wordt de naam van een of meer bestaande Qlik Sense-velden gewijzigd nadat deze zijn geladen.

Opmerking: Het wordt niet aanbevolen om een variabele dezelfde naam te geven als een veld of functie in Qlik Sense.

U kunt de syntaxis rename field of rename fields gebruiken.

Syntax:

Rename Field (using mapname | oldname to newname{ , oldname to newname })

Rename Fields (using mapname | oldname to newname{ , oldname to newname })

Arguments:

Argument Beschrijving
mapname De naam van de eerder geladen toewijzingstabel met een of meer oude en nieuwe veldnaamparen.
oldname De oude veldnaam.
newname De nieuwe veldnaam.

Limitations:

U kunt de namen van twee velden niet zo wijzigen dat deze dezelfde naam hebben.

Example 1:

Rename Field XAZ0007 to Sales;

Example 2:

FieldMap:

Mapping SQL SELECT oldnames, newnames from datadictionary;

Rename Fields using FieldMap;