QlikWorld 2020 Global Conference. Join us to discover how to get the most from your data. Act fast. Register now and save.

NullAsNull

De opdracht NullAsNull schakelt de conversie van NULL-waarden naar tekenreekswaarden uit die eerder is ingesteld via een NullAsValue-opdracht.

Syntax:

NullAsNull *fieldlist

De opdracht NullAsValue fungeert als schakeloptie en kan verschillende keren worden in- of uitgeschakeld in het script, met behulp van de opdracht NullAsValue of NullAsNull.

Arguments:

Argument Beschrijving
*fieldlist Een door komma's gescheiden lijst met velden waarvoor NullAsNull moet worden ingeschakeld. Met een * als veldlijst worden alle velden aangeduid. De jokertekens * en ? zijn toegestaan in de veldnamen. Het gebruik van aanhalingstekens rond veldnamen kan nodig zijn bij het gebruik van jokertekens.

Example:

NullAsNull A,B;

LOAD A,B from x.csv;

See also: