ApplyCodepage - script- en diagramfunctie

ApplyCodepage() hiermee past u een andere codepagina-tekenset toe op het veld of de tekst die wordt aangegeven in de uitdrukking. Gebruik een getalnotatie voor het codepage-argument.

Opmerking: Hoewel ApplyCodepage in diagramuitdrukkingen kan worden gebruikt, dient het vaker als scriptfunctie in de editor voor laden van gegevens. Terwijl u bijvoorbeeld bestanden laadt die mogelijk zijn opgeslagen in andere tekensets waarover u geen controle hebt, kunt u de codepagina toepassen die de tekenset vertegenwoordigt die u nodig hebt.

Syntax:

ApplyCodepage(text, codepage)

Return data type: tekenreeks

Arguments:

Argument Beschrijving
text Veld of tekst waarop u een andere codepagina wilt toepassen, opgegeven via het argument codepage.
codepage Nummer dat de codepagina aangeeft die moet worden toegepast op het veld of de uitdrukking die is opgegeven via text.

See also:

Tekenset