QlikWorld 2020 Global Conference. Join us to discover how to get the most from your data. Act fast. Register now and save.

ScriptError

Deze foutvariabele retourneert de foutcode van de laatst uitgevoerde scriptopdracht.

Syntax:

ScriptError

Elke keer dat de scriptopdracht correct is uitgevoerd, wordt deze variabele teruggezet op 0. Als een fout optreedt, wordt een interne Qlik Sense-foutcode ingesteld. Foutcodes zijn dubbele waarden met een numerieke component en een tekstcomponent. De volgende foutcodes komen voor:

Foutcode Beschrijving
0 Geen fout
1 Algemene fout
2 Syntaxisfout
3 Algemene ODBC-fout
4 Algemene OLE DB-fout
5 Algemene aangepaste databasefout
6 Algemene XML-fout
7 Algemene HTML-fout
8 Bestand niet gevonden
9 Database niet gevonden
10 Tabel niet gevonden
11 Veld niet gevonden
12 Bestand heeft verkeerde indeling
13 BIFF-fout
14 BIFF-fout versleuteld
15 BIFF-fout niet-ondersteunde versie
16 Semantische fout

Example:

set ErrorMode=0;

LOAD * from abc.qvf;

if ScriptError=8 then

exit script;

//no file;

end if

See also: