Tabellen in de gegevensmodelviewer verplaatsen en de tabelgrootte aanpassen

Tabellen verplaatsen

U kunt de tabellen verplaatsen door ze op het canvas te slepen. De posities in de tabel worden opgeslagen wanneer u de app opslaat.

U kunt de tabelopmaak (posities en grootte) vergrendelen door op [ te klikken in het rechterdeel van het canvas. U kunt de tabelopmaak ontgrendelen door op \ te klikken.

U kunt de opmaak ook automatisch schikken met de opties onder ì op de werkbalk:

Opties voor het verplaatsen van tabellen
UI-item Beschrijving
ì Opmaak raster hiermee plaatst u de tabellen in een raster.
óAutomatische opmaak hiermee laat u de tabellen in het venster passen.
õ Opmaak herstellen hiermee keert u terug naar de opmaak op het moment dat de gegevensmodelviewer het laatst werd geopend.

Grootte van tabellen aanpassen

U kunt de weergavegrootte van een tabel aanpassen met de pijl in de rechterbenedenhoek van de tabel. De weergavegrootte wordt niet opgeslagen wanneer de app wordt opgeslagen.

U kunt ook de automatische opties voor de weergavegrootte gebruiken in de werkbalk:

Opties voor het aanpassen van de tabelgrootte
UI-item Beschrijving
t Alles samenvouwen Minimaliseer alle tabellen zodat alleen de tabelnaam wordt weergegeven
å Gekoppelde velden tonen Maak alle tabellen kleiner om de tabelnaam en alle velden met associaties met andere tabellen weer te geven.
s Alles uitvouwen Maximaliseer alle tabellen zodat alle velden in de tabel worden weergegeven.