Chi2Test_chi2 - script- en diagramfunctie

retourneert de geaggregeerde chi-test voor een of twee series waarden.Chi2Test_chi2()

Als de functie wordt gebruikt in het script voor het laden van gegevens, worden de waarden herhaald over een aantal records, zoals gedefinieerd door een group by-clausule.

Als de functie wordt gebruikt in een diagramuitdrukking, worden de waarden herhaald over de diagramdimensies.

Opmerking: Alle Qlik Sense chi2-testfuncties hebben dezelfde argumenten.

Syntax:

Chi2Test_chi2(col, row, actual_value[, expected_value])

Return data type: numeriek

Arguments:

Argument Beschrijving
col, row De opgegeven kolom en rij in de matrix met waarden die worden getest.
actual_value De geobserveerde waarde van de gegevens in de opgegeven col en row.
expected_value De verwachte waarde voor de verdeling in de opgegeven col en row.

Limitations:

Tekstwaarden, NULL-waarden en ontbrekende waarden in de uitdrukkingswaarde leiden ertoe dat de functie NULL retourneert.

Examples:

Chi2Test_chi2( Grp, Grade, Count )

Chi2Test_chi2( Gender, Description, Observed, Expected )