Een standaard bladwijzer instellen om een landingspagina voor een app te maken

U kunt een standaard bladwijzer voor een app instellen. Door een standaard bladwijzer te specificeren kunt u de standaard selecties kiezen die uw app-gebruiker ziet wanneer deze de werkbladen in uw gepubliceerde app opent.

U kunt een werkblad selecteren als landingspagina van uw app door een standaard bladwijzer in te stellen. Wanneer u de app opent, worden de opmaak- en selectie-state van de standaard bladwijzer gebruikt.

Als u geen standaard bladwijzer instelt, wordt het app-overzicht getoond wanneer de app wordt geopend.

Houd rekening met het volgende bij het gebruik van standaard bladwijzers:

• U kunt uitsluitend een standaard bladwijzer instellen of verwijderen voor een niet-gepubliceerde app.
  • U kunt slechts één standaard bladwijzer voor een app instellen.
  • U kunt de selectie van de standaard bladwijzer wissen wanneer een werkblad wordt getoond. De standaard bladwijzer wordt echter toegepast wanneer u het werkblad opnieuw opent of opnieuw laadt.
  • In een gepubliceerde app kan de app-gebruiker de selectie van de standaard bladwijzer wissen en andere selecties maken. De standaard bladwijzer wordt echter opnieuw toegepast wanneer de app-gebruiker een werkblad opnieuw opent of opnieuw laadt.
  • Wanneer u een app dupliceert, wordt de standaard bladwijzer gedupliceerd met de app.

Zie Bladwijzers toevoegen aan selecties voor meer informatie over bladwijzers.

U kunt een standaard bladwijzer samen met de optie Altijd één geselecteerde waarde voor een veld gebruiken om specifieke selecties voor uw app-gebruiker te markeren. Zie Altijd één geselecteerde waarde voor meer informatie over de optie Altijd één geselecteerde waarde.

Opmerking: In vorige versies van Qlik Sense werd met de standaard bladwijzer alleen de selectie-state van de bladwijzer toegepast.

Een standaard bladwijzer instellen

Doe het volgende:

1. Klik op > in de werkbalk van een werkblad. Het venster Bladwijzers wordt geopend.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een bestaande bladwijzer en klik vervolgens op Selectie als standaard voor app instellen. Er wordt een pictogram naast de bladwijzer toegevoegd om aan te geven dat de bladwijzer de standaard voor de app is.

Klik met de rechtermuisknop op een bestaande bladwijzer en klik vervolgens op Als standaard bladwijzer instellen.

3. Klik op de bladwijzer. Het venster Bladwijzers wordt gesloten. De bladwijzer wordt weergegeven in de bovenste werkbalk en de selecties worden weergegeven in de app.
  4. Als u wilt testen of de standaard bladwijzer naar behoren werkt, kunt u de app sluiten en opnieuw openen. Het werkblad van de standaard bladwijzer en de selecties zouden moeten worden getoond.De standaard bladwijzer en selecties zouden moeten worden getoond wanneer u een werkblad opent.

Om een bladwijzer als de standaard te verwijderen, opent u het venster Bladwijzers in een niet-gepubliceerde app en klikt u met de rechtermuisknop op de standaard bladwijzer. Klik op Selectie als standaard voor app verwijderen.

Om een bladwijzer als de standaard te verwijderen, opent u het venster Bladwijzers in een niet-gepubliceerde app en klikt u met de rechtermuisknop op de standaard bladwijzer. Klik op Als standaard bladwijzer verwijderen. De volgende keer dat u de app opent, wordt het app-overzicht getoond.

Zie Bladwijzers maken voor meer informatie over het maken van bladwijzers.