Bladwijzers maken

Met bladwijzers kunt u specifieke selectiestatussen opslaan. Op deze manier kunt u ze later beoordelen en met andere gebruikers delen.

Een bladwijzer maken

Doe het volgende:

1. Voer de selecties uit op het werkblad dat u wilt opslaan als bladwijzer.

2. Klik op > op de werkbalk.

3. Klik op Nieuwe bladwijzer maken.

De werkbladnaam en een overzicht van de selecties worden gebruikt als de titel van de bladwijzer.

4. Als u de bladwijzer een andere naam wilt geven, kunt u dit veranderen onder Titel.

Waarschuwing: Gebruik geen naam die al door een alternatieve state wordt gebruikt.
  5. Voer eventueel een beschrijving voor de bladwijzer in onder Beschrijving.

De bladwijzer wordt automatisch opgeslagen.

Tip: Als u zoekt in bladwijzers, zoekt Qlik Sense naar overeenkomsten in titels en beschrijvingen.

States en set-uitdrukkingen

Wanneer u een bladwijzer maakt of bewerkt, ziet u de mogelijke alternatieve states waaraan een bladwijzer is toegevoegd. Als een state selecties bevat, wordt de set-uitdrukking voor de selecties eveneens getoond.

U kunt de set-uitdrukking kopiëren door op Kopiëren te klikken.