Presentaties geven

Tijdens het samenstellen van uw presentatie kunt u bekijken hoe deze eruitziet en zich gedraagt bij weergave aan een publiek door de presentatie af te spelen. Het volledige browservenster wordt gebruikt. U kunt zien hoe uw snapshots, werkbladen met live-gegevens, teksten, vormen en visuele effecten eruitzien.

Bij vragen uit het publiek hebt u rechtstreeks toegang tot de live-gegevens van uw snapshots en uw live-gegevenswerkbladen. Op deze manier kunt u verborgen inzichten ontdekken en uw presentatie een andere kant op sturen.

U kunt een presentatie afspelen zoals deze zou worden gepresenteerd aan een publiek. Er zijn besturingselementen waarmee u terug en vooruit kunt navigeren door de dia's. Op een dia met een ingesloten werkblad met live-gegevens moet u eerst op het werkblad klikken voordat u kunt beginnen met het maken van selecties.

Beginnen met afspelen

Doe het volgende:

• Klik in de presentatieweergave op Arrow right.

De presentatie wordt geopend in de Ajax-client en is gereed voor het afspelen van de huidige dia.

Tip: U kunt ook beginnen met het afspelen van een presentatie door de presentatie lang aan te raken of door er met de rechtermuisknop op te klikken in het app-overzicht of in het navigatievenster voor presentaties en vervolgens Afspelen te selecteren in het snelmenu.
Opmerking: Op een apparaat met een aanraakscherm knijpt u uw vingertoppen samen om te zoomen. Wanneer u inzoomt kunnen geen opties worden geselecteerd in werkbladen met live-gegevens.

Informatie over gegevenspunten tonen

Doe het volgende:

• Plaats de aanwijzer op een gegevenspunt om knopinfo met informatie over het gegevenspunt weer te geven.

Dianummer weergeven

Doe het volgende:

• Klik op More onder aan de dia om het nummer van de huidige dia en het totale aantal dia's in de presentatie weer te geven: <huidig dianummer> van <totale aantal dia's>.

Navigeren tussen dia's

Doe het volgende:

1. Klik op More onder aan de dia.
  2. Klik op Previous en Next om te navigeren tussen de dia's.
Opmerking: Op een apparaat met aanraakbediening veegt u met de schuifbalk naar links of naar rechts. Op een computer kunt u de pijltoetsen of de spatiebalk gebruiken.

Interactie met een werkblad met live-gegevens

Voordat interactie- en selectiebewerkingen in een werkblad met live-gegevens mogelijk zijn, moet u eerst ergens op het werkblad klikken.

Doe het volgende:

• Klik op het werkblad met live-gegevens.

Het is nu mogelijk om selecties te maken op het werkblad.

Opmerking: U schakelt de mogelijkheid om selecties te maken uit door buiten het werkblad met live-gegevens te klikken of door naar een andere dia te navigeren.

Ga voor meer informatie naar Selecties in een werkblad met live-gegevens.

Presentaties downloaden

Doe het volgende:

1. Klik op More onder aan de dia.
  2. Klik op Export en selecteer uw indeling.

Ga voor meer informatie naar Een presentatie downloaden.

Afspelen afsluiten

Doe het volgende:

• Klik op Cancel of druk op Esc om het afspelen af te sluiten.