De Qlik Sense Mobile-app openen

Wanneer u de Qlik Sense Mobile-app voor het eerst opent, moet u verbinding maken en u verifiëren op een Qlik Sense Enterprise-server voordat u Qlik Sense-apps en -mashups op uw mobiele apparaat kunt gebruiken.

Nadat u voor het eerst verbinding hebt gemaakt, kunt u de mobiele app ook openen als u geen verbinding hebt met een server en Qlik Sense-apps bekijken die u hebt gedownload.

Beveiliging voor de Qlik Sense Mobile-app

Wanneer u niet bent verbonden met een Qlik Sense Enterprise-server, is de Qlik Sense Mobile-app niet beveiligd met een Qlik Sense-wachtwoord. Als u bent verbonden met een Qlik Sense Enterprise-server, hebt u de optie om uw gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan.

In beide gevallen kan een onbevoegde gebruiker de mobiele app openen als deze toegang heeft tot uw apparaat. Bescherm uw gegevens en zorg dat uw apparaat is beveiligd met een wachtwoord. Vergrendel het apparaat wanneer u het niet gebruikt.

Aanmelden bij de Qlik Sense Mobile-app

Open de Qlik Sense Mobile-app en voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om u aan te melden bij een Qlik Sense Enterprise-server die is toegevoegd aan de accountlijst van de server van de mobiele app.

Uw beheerder voorziet u van instructies als u voor de eerste keer verbinding maakt met een Qlik Sense Enterprise-server. Ga voor meer informatie naar Verbinding maken met Qlik Sense via de mobiele Qlik Sense-app (alleen in het Engels).

Opmerking: Om verbinding te maken met een Qlik Sense Enterprise-implementatie van Qlik Sense Mobile, moeten gebruikers aan het juiste toegangstype zijn toegewezen. Gebruikers waaraan gebruikerstoegang of een Professional- of Analyzer-toegangslicentie is toegewezen, kunnen verbinding maken. Gebruikers met Analyzer Capacity-licenties of aanmeldingstoegang kunnen dit niet. Anonieme toegang is niet toegestaan.

Tijdens het verifiëren wordt u gevraagd of u wilt dat de Qlik Sense Mobile-app de aanmeldgegevens voor Qlik Sense Enterprise opslaat.

• Tik op de knop Onthoud zodat de Qlik Sense Mobile-app uw gebruikersnaam en wachtwoord onthoudt.
  • Tik op de knop Niet nu als u niet wilt dat de Qlik Sense Mobile-app uw gebruikersnaam en wachtwoord onthoudt. U krijgt deze vraag te zien wanneer u zich een volgende keer wilt aanmelden.
  • Tik op de knop Nooit als u niet wilt dat de Qlik Sense Mobile-app uw gebruikersnaam en wachtwoord onthoudt. U krijgt deze vraag niet te zien wanneer u zich een volgende keer wilt aanmelden.

Als u de optie Nooit kiest en dit later wilt wijzigen, kunt u de vraag of u wilt dat de Qlik Sense Mobile-app uw gebruikersnaam en wachtwoord onthoudt opnieuw laten weergeven door u af te melden bij uw profielpagina en vervolgens te tikken op More op de pagina Een Qlik Sense-server selecteren. Tik op de knop Vragen om aanmeldgegevens op te slaan en bij de volgende aanmelding krijgt u de vraag weer te zien.

Qlik Sense-demoserver

Wanneer u de Qlik Sense Mobile-app installeert, is er een server met demo-apps voor Qlik Sense beschikbaar in uw serverlijst. Qlik host de server. Er zijn geen aanmeldgegevens of wachtwoord nodig.

Qlik Sense-apps uit de demoserver zijn beschikbaar in Streams onder Iedereen. U moet minimaal één keer verbinding maken met de demoserver voordat u toegang hebt tot de demo-apps Qlik Sense zonder een internetverbinding.

De Qlik Sense Mobile-app offline openen

Als u geen verbinding kunt maken met de Qlik Sense Enterprise-server, kunt u wel de Qlik Sense Mobile-app openen en de Qlik Sense-apps die u hebt gedownload weergeven.

U moet zich minimaal één keer hebben aangemeld bij een Qlik Sense Enterprise-server om de mobiele app in de offlinemodus te kunnen openen.

• Tik op het Qlik Sense Mobile-app-pictogram op uw iOS-apparaat. De mobiele app wordt geopend.

U kunt de Qlik Sense Mobile-app maximaal 10 dagen (240 uur) offline gebruiken. Deze tijdsperiode start wanneer u de Qlik Sense Mobile-app voor het eerst offline opent na uw laatste aanmelding bij de Qlik Sense Enterprise-server.

Als u zich bijvoorbeeld op 1 juni bij de server aanmeldt en u de Qlik Sense Mobile-app vervolgens voor het eerst offline opent op 3 juni, kunt u offline blijven doorwerken tot 13 juni.

U moet zich opnieuw aanmelden bij de server nadat de tien dagen zijn verstreken.

Gebruikersnaam en wachtwoord verwijderen

Als u wilt dat de mobiele app uw aanmeldgegevens vergeet, doet u het volgende:

1. Tik op uw profielpictogram in de mobiele app. De pagina Account en instellingen wordt geopend.
  2. Tik op Afmelden. U wordt afgemeld en de pagina Een Qlik Sense-server selecteren wordt geopend.
  3. Tik op More naast een server en selecteer Aanmeldgegevens vergeten.