Afbeeldingsbestanden verwijderen uit mediabibliotheek

OP DEZE PAGINA

Afbeeldingsbestanden verwijderen uit mediabibliotheek

De mediabibliotheek bevat de afbeelding die u kunt gebruiken in uw app: in tekst- en afbeeldingsvisualisaties, op presentatiedia's en als miniaturen voor apps, werkbladen en presentaties.

U kunt afbeeldingen uit de mediabibliotheek verwijderen.

Er zijn verschillende manieren om de mediabibliotheek te openen. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik in het app-overzicht op Edit in het informatiegebied van de app en klik Image op de miniatuur.
  • Als u een werkblad bewerkt, dubbelklikt u op de visualisatie met tekst en afbeeldingen om de werkbalk voor bewerken te openen en klikt u vervolgens op Image.
  • Klik in de presentatieweergave op Image in het venster met presentatiehulpmiddelen en sleep Afbeelding op de dia. Dubbelklik vervolgens binnen de tijdelijke aanduiding van de afbeelding.

Het dialoogvenster Mediabibliotheek wordt geopend en u kunt afbeeldingen verwijderen.

Afbeeldingen verwijderen met Qlik Sense

1. Selecteer de map In app.
  2. Selecteer het bestand dat u wilt verwijderen.

3. Klik op Delete.

Er wordt een bevestiging weergegeven.

4. Klik op Verwijderen.

U hebt nu afbeeldingen uit de mediabibliotheek verwijderd.

TipU kunt ook een afbeeldingsbestand lang aanraken of er met de rechtermuisknop op klikken en vervolgens Verwijderen selecteren.
Informatie

Voor Qlik Sense: Moet u de Qlik Management Console gebruiken om afbeeldingen die via de Qlik Management Console zijn gemaakt uit de standaardmap of andere mappen te verwijderen.

Afbeeldingen verwijderen met Qlik Sense Desktop

U kunt afbeeldingen verwijderen uit de standaardmap door de bestanden van deze locatie te verwijderen: <gebruiker>\Documents\Qlik\Sense\Content\Default.

De afbeeldingen in de map In app zijn gebundelde afbeeldingen die gezamenlijk zijn opgeslagen in het qvf-bestand met de overige inhoud van de app. Als een gebundelde afbeelding niet langer in de app wordt gebruikt, wordt deze verwijderd uit het qvf-bestand als de app wordt opgeslagen.

See also