Uw kalenderperioden configureren

Kalenderperioden maken gebruik van uw kalendergroepen om standaardperioden voor analyses te maken in Insight Advisor.

U kunt kalenderperioden gebruiken om tijdsperioden voor analyses te definiëren in een analyse van Insight Advisor. U maakt kalenderperioden op basis van uw kalendergroepen. Kalenderperioden kunnen relatief zijn en betrekking hebben op een periode die gerelateerd is aan de huidige datum. U kunt bijvoorbeeld een relatieve periode maken die betrekking heeft op de huidige maand. Kalenderperioden kunnen gebruikmaken van de laatst opgenomen waarde in uw gegevens. U kunt een periode maken om de gegevens van de afgelopen maand weer te geven. App-gebruikers kunnen kalenderperioden toepassen op inzichtdiagrammen in Insights.

Met de functie gedrag kunt u ook standaardkalenderperioden voor groepen definiëren. Hiermee wordt gegarandeerd dat Insight Advisor standaard deze kalenderperiode gebruikt bij het maken van diagrammen voor velden in die groep.

Waarom zou u kalenderperioden definiëren?

Kalenderperioden zijn handig omdat dit een specifieke analyseperiode voor uw gegevens biedt. Als voor Insight Advisor geen specifieke tijdsperiode wordt opgegeven, zoals in 2020 of voor december, worden alle beschikbare gegevens gebruikt. Als u kalenderperioden opgeeft, kunnen app-gebruikers veel eenvoudiger gegevens van specifieke perioden bekijken en vergelijken.

U kunt bijvoorbeeld de verkopen per product bekijken. Navigeer naar Insights en voer in: verkopen per product weergeven. Als u specifieke verkoopperioden wilt bekijken, zoals een vergelijking van de afgelopen maand met dezelfde maand vorig jaar, of de verkopen voor dit jaar, moet u nieuwe query's invoeren. Door het maken van kalenderperioden, kunt u deze perioden bekijken als u een query opgeeft, zonder nieuwe query's te hoeven maken.

De kalenderperiode Maand vergelijken maken

Deze kalenderperiode toont de resultaten voor de laatst voltooide maand in de gegevens en vergelijkt deze met dezelfde maand van vorig jaar.

1. Klik op Kalenderperiode maken.

2. Selecteer Orderdatum.

3. Voor Naam kalenderperiode voert u Maand vergelijken in

4. Voor Interval kalenderperiode selecteert u Maand van jaar.

5. Onder Periode vergelijken selecteert u Van jaar tot jaar.

6. Selecteer Laatst voltooide periode

7. Klik op Maken.

De jaarkalenderperiode maken

Deze kalenderperiode toont de resultaten van de gegevens voor het recentste jaar. In deze zelfstudie is dat 2020.

1. Klik op Kalenderperiode maken.

2. Selecteer Orderdatum.

3. Voor Naam kalenderperiode voert u Afgelopen jaar in.

4. Voor Interval kalenderperiode selecteert u Jaar.

5. Selecteer Laatst gesorteerde waarde gebruiken

6. Klik op Maken.

Resultaten

Navigeer naar Insights en zoek naar verkopen per product weergeven. Selecteer het overeenkomende resultaat. In Insight-eigenschappen verschijnt de nieuwe eigenschap Analyseperiode. Selecteer deze en selecteer vervolgens Maand vergelijken om de periode toe te passen op het diagram.

De kalenderperiode Maand vergelijken is toegepast op een inzichtdiagram

Insights chart with Month comparison calendar period applied. A bar chart is displayed showing the sum of Sales by Product name. Products have two sum of Sales bars, one for the current month and one for the same month last year

Vervolgens past u de kalenderperiode Afgelopen jaar toe.

De kalenderperiode Afgelopen jaar is toegepast op een inzichtdiagram

Insights chart with Month comparison calendar period applied. A bar chart is displayed showing the sum of Sales by Product name. Products have two sum of Sales bars, one for the current year and one for the previous year

U ziet dat gebruikers met behulp van kalenderperioden snel de gewenste perioden in Insight Advisor kunnen bekijken.