QlikWorld 2020 Global Conference. Word lid en ontdek hoe u optimaal gebruik maakt van uw data. Handel snel. Registreer nu en bespaar.

Navigeren in de gebruikersinterface

Qlik Sense is een webtoepassing met een aantal verschillende weergaven waarin u kunt werken.

Hubs zijn uw startpunt en hier worden al uw apps weergegeven. U kunt de apps in alle hubs weergeven en er interactief mee werken. U kunt nieuwe apps maken in de Qlik Sense Enterprise-hub.

Afhankelijk van de manier waarop uw organisatie Qlik Sense Enterprise heeft geïmplementeerd, hebt u mogelijk ook een of meerdere cloudhubs. Uw beheerder geeft u een webadres waarmee u Qlik Sense kunt gaan gebruiken. Dit adres bepaalt welke hub voor u wordt geopend.

In de Qlik Sense Enterprise-hub kunt u apps maken, ontwikkelen, publiceren en gebruiken, afhankelijk van de bevoegdheden die de Qlik Sense-beheerder aan u heeft toegewezen.

In een cloudhub kunt u de apps bekijken die een app-ontwikkelaar vanuit de Qlik Sense Enterprise-hub heeft gepubliceerd, en er interactief mee werken.

Een cloudhub in Qlik Sense Enterprise is niet hetzelfde als Qlik Sense Cloud, de zelfstandige 'Software as a Service' die door Qlik wordt aangeboden. U kunt bijvoorbeeld niet rechtstreeks van Qlik Sense Enterprise naar Qlik Sense Cloud publiceren.

Overzicht van Qlik Sense Enterprise-hub en Qlik Sense Enterprise cloud-hub.

Technical illustration showing the Qlik Sense Enterprise hub, and the Qlik Sense Enterprise cloud hub.

De hub

De hub is uw startpunt en de plaats waar u al uw apps vindt.

Ga voor meer informatie naar De hub en De hub in Qlik Sense Desktop.

App-overzicht

Als u vanuit de hub een app opent, gaat u naar het app-overzicht. Hier kunt u alle inhoud in de app bekijken (zoals werkbladen, presentaties en bladwijzers).

Ga voor meer informatie naar App-overzicht.

Gegevensbeheer

U kunt gegevensbronnen toevoegen zonder scripts te gebruiken in Gegevensbeheer.

Ga voor meer informatie naar Gegevens in de app beheren met Gegevensbeheer.

Editor voor laden van gegevens

U kunt de editor voor het laden van gegevens gebruiken om het script waarmee gegevens in uw app worden geladen te maken, te bewerken en uit te voeren.

Ga voor meer informatie naar Editor voor laden van gegevens.

Gegevensmodelviewer

Met de gegevensmodelviewer krijgt u een overzicht van de gegevens die u in uw app hebt geladen.

Ga voor meer informatie naar Gegevensmodelviewer.

Werkbladweergave

Als u een werkblad in een app opent, ziet u de werkbladweergave. Hier kunt u apps ontwikkelen en analyseren.

Ga voor meer informatie naar Werkbladweergave.

Presentatieweergave

Als u een presentatie in een app opent, ziet u de presentatieweergave. Hier kunt u presentaties samenstellen en afspelen op basis van uw ontdekkingen en inzichten in de gegevens.

Zie Presentatieweergave voor meer informatie.