Functies in scripts en diagramuitdrukkingen

In deze sectie worden functies beschreven die kunnen worden gebruikt in load-scripts voor gegevens en diagramuitdrukkingen van Qlik Sense om gegevens te transformeren en te aggregeren.

Veel functies kunnen op dezelfde wijze worden gebruikt in zowel scripts voor het laden van gegevens als diagramuitdrukkingen, maar er is een aantal uitzonderingen:

• Sommige functies kunnen alleen worden gebruikt in scripts voor het laden van gegevens, aangeduid met - scriptfunctie.
  • Sommige functies kunnen alleen worden gebruikt in diagramuitdrukkingen, aangeduid met - diagramfunctie.
  • Sommige functies kunnen worden gebruikt in zowel scripts voor het laden van gegevens als diagramuitdrukkingen, maar met verschillen in parameters en toepassing. Deze worden beschreven in aparte onderwerpen aangeduid met - scriptfunctie of - diagramfunctie.

Analytische verbindingen voor uitbreidingen aan de serverzijde (SSE)

Functies die zijn ingeschakeld door analytische verbindingen zijn alleen zichtbaar als u de analytische verbindingen hebt geconfigureerd en Qlik Sense is gestart. U kunt analytische verbindingen configureren in de QMC. Zie Analytische verbindingen maken.

U kunt de analytische verbindingen configureren in de . Zie in de gids het onderwerp "Analytische verbindingen maken".QMCManage Qlik Sense sites

In kunt u de analytische verbindingen configureren door het bestand Settings.ini te bewerken. Zie .Analytische verbindingen configureren in Qlik Sense DesktopQlik Sense DesktopConfiguring analytic connections in Qlik Sense Desktop.