QlikWorld 2020 Global Conference. Word lid en ontdek hoe u optimaal gebruik maakt van uw data. Handel snel. Registreer nu en bespaar.

XIRR - scriptfunctie

XIRR() retourneert het geaggregeerde interne opbrengstpercentage voor een schema van cashflows (niet noodzakelijk periodiek) die worden gerepresenteerd door getallenparen in pmt en date, die worden herhaald over een aantal records zoals vastgelegd door een group by-clausule. De kortingen voor alle betalingen zijn gebaseerd op een jaar van 365 dagen.

Syntax:

XIRR(pmt, date )

Return data type: numeriek

Arguments:

Argument Beschrijving
pmt

Betalingen. De uitdrukking of het veld met de cashflows die horen bij het betalingenschema dat is gegeven in date.

date De uitdrukking of het veld met het datumschema dat hoort bij de cashflowbetalingen die zijn gegeven in pmt.

Limitations:

Als een of beide delen van een gegevenspaar tekstwaarden NULL-waarden of ontbrekende waarden bevat, wordt het hele gegevenspaar genegeerd.

Examples and results:

Voeg het voorbeeldscript toe aan uw app en voer het uit. Voeg vervolgens ten minste de velden die in de resultatenkolom staan aan een werkblad in uw app toe om het resultaat te bekijken.

Voorbeeld Resultaat

Cashflow:

LOAD 2013 as Year, * inline [

Date|Discount|Payments

2013-01-01|0.1|-10000

2013-03-01|0.1|3000

2013-10-30|0.1|4200

2014-02-01|0.2|6800

] (delimiter is '|');

Cashflow1:

LOAD Year,XIRR(Payments, Date) as XIRR2013 Resident Cashflow Group By Year;

Year

XIRR2013