QlikWorld 2020 Global Conference. Word lid en ontdek hoe u optimaal gebruik maakt van uw data. Handel snel. Registreer nu en bespaar.

Afbeeldingsbestanden verwijderen uit mediabibliotheek

De mediabibliotheek bevat de afbeelding die u kunt gebruiken in uw app: in tekst- en afbeeldingsvisualisaties, op presentatiedia's en als miniaturen voor apps, werkbladen en presentaties.

U kunt afbeeldingen uit de mediabibliotheek verwijderen.

Er zijn verschillende manieren om de mediabibliotheek te openen. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik in het app-overzicht op @ in het informatievak van de app en klik vervolgens op 0 in de miniatuur.
  • Dubbelklik op de visualisatie met tekst en afbeeldingen als u een werkblad bewerkt om de werkbalk voor bewerken te openen en klik vervolgens op 0.
  • Klik in de presentatieweergave op 0 in het venster met presentatiehulpmiddelen en sleep de Afbeelding op de dia. Dubbelklik vervolgens binnen de tijdelijke aanduiding van de afbeelding.

Het dialoogvenster Mediabibliotheek wordt geopend en u kunt afbeeldingen verwijderen.

Afbeeldingen verwijderen met Qlik Sense

Doe het volgende:

1. Selecteer de map In app.
  2. Selecteer het bestand dat u wilt verwijderen.

3. Klik op Ö.

Er wordt een bevestiging weergegeven.

4. Klik op Verwijderen.

U hebt nu afbeeldingen uit de mediabibliotheek verwijderd.

Tip: U kunt ook een afbeeldingsbestand lang aanraken of er met de rechtermuisknop op klikken en vervolgens Verwijderen selecteren.
Opmerking:

Voor Qlik Sense: Moet u de Qlik Management Console gebruiken om afbeeldingen die via de Qlik Management Console zijn gemaakt uit de standaardmap of andere mappen te verwijderen.

Afbeeldingen verwijderen met Qlik Sense Desktop

U kunt afbeeldingen verwijderen uit de standaardmap door de bestanden van deze locatie te verwijderen: <gebruiker>\Documents\Qlik\Sense\Content\Default.

De afbeeldingen in de map In app zijn gebundelde afbeeldingen die gezamenlijk zijn opgeslagen in het qvf-bestand met de overige inhoud van de app. Als een gebundelde afbeelding niet langer in de app wordt gebruikt, wordt deze verwijderd uit het qvf-bestand als de app wordt opgeslagen.