QlikWorld 2020 Global Conference. Join us to discover how to get the most from your data. Act fast. Register now and save.

Een masterdimensie maken vanuit het bedrijfsmiddelenvenster

Als u met een niet-gepubliceerde app werkt, kunt u masterdimensies maken voor eventueel hergebruik. Gebruikers van een gepubliceerde app hebben toegang tot de masterdimensies, maar ze kunnen ze niet aanpassen.

Opmerking: U kunt alleen masterdimensies maken wanneer u met een niet-gepubliceerde app werkt.

Doe het volgende:

1. Klik op @Bewerken op de werkbalk.

Het bedrijfsmiddelenvenster wordt geopend aan de linkerkant.

2. Klik op é om het tabblad met masteritems te selecteren.
  3. Klik op de kop Dimensies om de categorie uit te vouwen.
  4. Klik op Nieuw maken.

Het dialoogvenster Nieuwe dimensies maken wordt geopend.

5. Selecteer of het om een enkele dimensie of een drill-down dimensie gaat.
    Zie Een drill-down dimensie maken (Een drill-down-groep maken (pagina 1)) voor drill-down dimensies.
  6. Klik op een veld aan de linkerkant om dit te selecteren.

De naam van het veld wordt automatisch toegevoegd als de naam van de dimensie.

7. Wijzig desgewenst de naam.
  8. Typ een beschrijving voor de dimensie (optioneel).
  9. Als u een kleur wilt specificeren, klikt u op S in de vervolgkeuzelijst voor een kleur en selecteert een kleur via een van de volgende methoden:

• Klik op een van de kleuren in het palet.
    • Typ een kleurcode van 6 tekens in het veld voor hexadecimale invoer: #.
    • Klik op Ü onder in het dialoogvenster, selecteer een kleur in het kleurenwiel en stel desgewenst de schuifregelaar voor de kleurverzadiging bij.
  10. Voeg info toe (optioneel).
  11. Klik op Dimensie toevoegen.
  12. Klik op Klaar om het dialoogvenster te sluiten.

De dimensie wordt nu opgeslagen in de categorie Dimensies van de masteritems en u kunt deze gebruiken in visualisaties.

Tip: U kunt snel verschillende dimensies toevoegen als masteritems door op Dimensie toevoegen te klikken nadat u elke dimensie hebt toegevoegd. Klik op Klaar als u hiermee gereed bent.