Het gegevensmodel weergeven

De gegevensmodelviewer biedt een overzicht van de gegevensstructuur van de app. U kunt voorbeelden van gegevens in tabellen en velden bekijken in de gegevensmodelviewer. U kunt ook in een handomdraai dimensies en metingen maken.

De gegevensmodus geeft de gegevensstructuur van de app weer.

Data model viewer.

In de gegevensmodelviewer wordt elke tabel voorgesteld door een vak met de tabelnaam als titel en met alle velden in de tabel. Tabelassociaties worden weergegeven met lijnen, waarbij een stippellijn een cirkelreferentie aangeeft. Als u een tabel of een veld selecteert, krijgt u meteen een beeld van de relaties tussen velden en tabellen doordat de associaties zijn gemarkeerd.

U kunt het zoomniveau wijzigen door op Y, Z te klikken of door de schuifregelaar te gebruiken. Klik op ü om het zoomniveau te herstellen naar 1:1.

Werkbalk

In de gegevensmodelviewer vindt u de volgende hulpmiddelen op de werkbalk boven aan het scherm:

Werkbalkopties
UI-item Beschrijving

Algemeen menu met navigatieopties en acties die u in de app kunt uitvoeren.

Zie Navigeren met tabbladen voor meer informatie over bladeren met tabbladen en het algemeen menu.

Gegevens

Klik op het tabblad om gegevenstaken uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld gegevens laden in Gegevensbeheer of de Editor voor laden van gegevens. U kunt ook het gegevensmodel weergeven in de Gegevensmodelviewer.

Het tabblad Gegevens is niet beschikbaar in gepubliceerde apps, tenzij u de eigenaar van de app bent. In dat geval kunt u alleen de Gegevensmodelviewer openen.

Analyse

Klik op het tabblad om analysetaken uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld tabellen en diagrammen maken of er interacties mee aangaan.

Presentatie

Klik op het tabblad om presentaties samen te stellen in uw app.

Opslaan Wijzigingen opslaan.

Toon of verberg appgegevens, waarbij u kunt kiezen uit het bewerken van appinformatie of het openen van appopties en het vormgeven van uw app.
t Vouw alle tabellen samen om alleen de tabelnaam weer te geven.
å Maak alle tabellen kleiner om de tabelnaam en alle velden met associaties met andere tabellen weer te geven.
s Vouw alle tabellen uit om alle velden weer te geven.
+ Interne tabelweergave - het Qlik Sense-gegevensmodel inclusief synthetische velden.
7 Brontabelweergave - het gegevensmodel van de brongegevenstabellen.
ì

Menu Opmaak met de volgende opties:

ì Opmaak raster

ó Automatische opmaak

õ Opmaak herstellen

j Open en sluit het voorbeeldvenster.

Ga voor meer informatie naar Voorbeeld van tabellen en velden in de gegevensmodelviewer.