QlikWorld 2020 Global Conference. Word lid en ontdek hoe u optimaal gebruik maakt van uw data. Handel snel. Registreer nu en bespaar.

Fmod - script- en diagramfunctie

fmod() is een gegeneraliseerde modulo-functie die het gehele deel van de rekenkundige deling van het eerste argument (het deeltal) op het tweede argument (de deler) retourneert. Het resultaat is een reëel getal. Beide argumenten worden geïnterpreteerd als reële getallen. Ze hoeven dus geen gehele getallen te zijn.

Syntax:

fmod(a, b)

Return data type: numeriek

Argument Beschrijving
a Deeltal
b Deler

Examples and results:

Voorbeelden Resultaten

fmod( 7,2 )

retourneert 1

fmod( 7.5,2 )

retourneert 1,5

fmod( 9,3 )

retourneert 0

fmod( -4,3 )

retourneert -1

fmod( 4,-3 )

retourneert 1

fmod( -4,-3 )

retourneert -1