Qlik NPrinting-rapporten in Qlik Sense

Rapporten kunnen van Qlik NPrinting naar de Qlik Sense-hub worden gedistribueerd.

Ontvangers moeten deel uitmaken van de gebruikersgroep Active Directory in zowel Qlik Sense als Qlik NPrinting De rapporten zijn privé en kunnen alleen worden bekeken door de gebruiker naar wie ze zijn gedistribueerd.

Rapporten kunnen vanuit de hub worden bekeken door te klikken op Rapporten. Rapportindelingen zijn onder meer PDF, Excel, Word, PowerPoint, PixelPerfect en HTML.

Beperkingen

• U kunt geen Qlik NPrinting-rapporten verwijderen uit de Qlik Sense-hub.

• Rapporten kunnen niet worden gevonden met de zoekfunctie van Qlik Sense.

Qlik NPrinting-rapporteren distribueren naar Qlik Sense

U kunt de distributie van Qlik NPrinting-rapporten naar Qlik Sense plannen.

Vereisten

Voor het inschakelen en configureren van de distributie van Qlik NPrinting-rapporten naar Qlik Sense is het volgende vereist:

• Uw Qlik NPrinting-versie is 17.1 of nieuwer.
  • Certificaten (client.pfx, server.pfx en root.cer) zijn geëxporteerd, door uw Qlik Sense-systeembeheerder, vanuit de Qlik Sense QMC. U moet een geheime sleutel opnemen bij het exporteren van certificaten.
  • De certificaten zijn geïnstalleerd door de Qlik NPrinting-beheerder op alle computers waarop de Qlik NPrinting scheduler service draait.
  • Er is een firewallregel gemaakt waarmee inkomende verbindingen op poort 4243 van de Qlik Sense QRS worden toegestaan.

• Om de distributie van rapporten in Qlik NPrinting te configureren, moet u een Qlik NPrinting scheduler service-gebruiker zijn met machtiging voor publicatietaken. De volgende informatie is ook vereist:
    • het centrale knooppuntadres voor de Qlik Sense-server. Dit is beschikbaar in de Qlik Sense QMC onder Knooppunten.
InformatieRaadpleeg de Qlik NPrinting Help voor meer gedetailleerde procedures voor het installeren van certificaten en het configureren van rapportdistributie vanuit Qlik NPrinting naar Qlik Sense.

Doe het volgende:

1. Meld u aan bij Qlik NPrinting als een gebruiker met machtiging voor publicatietaken.
  2. Selecteer Bestemmingen en selecteer vervolgens Hub. Voeg de Qlik Sense-hub toe als bestemming. U hebt het centrale knooppuntadres nodig voor de Qlik Sense-server.
  3. Maak een publicatietaak en geef dan een Qlik NPrinting-app, rapporten, gebruikers, schema en de hub op als een bestemming.

Verbinding maken met Qlik Sense-apps in Qlik NPrinting

U kunt verbindingen maken vanuit Qlik NPrinting naar Qlik Sense-apps. Vervolgens kunt u de gegevens gebruiken voor het maken en ontwerpen van rapporten in Qlik NPrinting.

Vereisten

Als u verbindingen vanuit Qlik NPrinting naar Qlik Sense-apps wilt inschakelen en maken, is het volgende vereist:

• Dezelfde certificaatvereisten gelden als bij het distribueren van rapporten vanuit Qlik NPrinting naar Qlik Sense. De certificaten moeten echter worden geïnstalleerd op alle Qlik NPrinting Engine-computers.
  • Er is een firewallregel gemaakt waarmee inkomende verbindingen op poort 4243 van de Qlik Sense QRS worden toegestaan.
  • Om een verbinding te maken met een Qlik Sense-app in Qlik NPrinting, moet u een Qlik NPrinting-gebruiker zijn met machtiging voor verbindingstaken. De volgende informatie is ook vereist:
    • het proxy-adres (volledige computernaam) voor de Qlik Sense-server.
    • de id van de Qlik Sense-app. Dit is beschikbaar in de Qlik Sense QMC onder Apps.
    • het Windows-domein en de gebruikersnaam van de Qlik Sense-beheerder. Dit is beschikbaar in de Qlik Sense QMC onder Knooppunten.
InformatieRaadpleeg de Qlik NPrinting Help voor meer gedetailleerde procedures voor het installeren van certificaten en het configureren van verbindingen vanuit Qlik NPrinting naar Qlik Sense-apps.

Voer de volgende taken uit in Qlik NPrinting om verbinding te maken met een Qlik Sense-rapport:

1. Meld u aan bij Qlik NPrinting als een gebruiker met machtiging voor verbindingstaken.
  2. Selecteer de vervolgkeuzelijst Apps en selecteer vervolgens Apps uit de lijst. Klik op App maken om een nieuwe Qlik NPrinting-app aan te maken.
  3. Selecteer Apps en selecteer vervolgens Verbindingen. Klik op Verbinding maken, selecteer de app die u zojuist hebt aangemaakt en klik vervolgens op Qlik Sense als uw bron. U hebt de volgende gegevens nodig om het maken van de verbinding te kunnen voltooien:
    • het proxy-adres (volledige computernaam) voor de Qlik Sense-server.
    • de id van de Qlik Sense-app.
    • het Windows-domein en de gebruikersnaam van de Qlik Sense-beheerder.