Dashboard bundle

Dashboard bundle is een reeks besturingselementen die u kunt gebruiken om de navigatie en selectie in uw Qlik Sense-app te verbeteren. De besturingselementen zijn optioneel. U hoeft deze niet te installeren of in te schakelen om Qlik Sense te kunnen gebruiken.

Dashboard bundle inschakelen

U kunt de Dashboard bundle installeren wanneer u Qlik Sense installeert. Als u de installatie wilt aanpassen, zie: De installatie van objectbundels aanpassen (alleen in het Engels).

Dashboard bundle-besturingselementen

U vindt de Dashboard-besturingselementen in het bedrijfsmiddelenvenster onder Aangepaste objecten.

De volgende besturingselementen zijn inbegrepen:

Afgeschafte besturingselementen

Deze besturingselementen zijn afgeschaft door de toevoeging van een systeemseigen besturingselement. Bestaande exemplaren van deze besturingselementen functioneren nog wel, maar er kunnen geen nieuwe aan worden toegevoegd. We raden aan dat u afgeschafte besturingselementen vervangt door het systeemseigen besturingselement.

Container tonen/verbergen

Afgeschaft door Container. Ga voor meer informatie naar: Container

Raadpleeg de laatste help-versie van voor de afschaffing als u bestaande exemplaren van dit besturingselement moet configureren. Uitbreiding Show/hide container – June 2019

Container met tabbladen

Afgeschaft door Container. Ga voor meer informatie naar: Container

Raadpleeg de laatste help-versie van voor de afschaffing als u bestaande exemplaren van deze uitbreiding moet configureren. Uitbreiding Tabbed container – June 2019

Navigatieknop

Afgeschaft door Knop. Ga voor meer informatie naar: Knop

Raadpleeg de laatste help-versie van voor de afschaffing als u bestaande exemplaren van deze uitbreiding moet configureren. Uitbreiding navigatieknop - februari 2020

Beperkingen

Wanneer u objecten van Dashboard bundle gebruikt, zijn er enkele beperkingen in vergelijking met ingebouwde besturingselementen. De volgende beperkingen gelden voor alle besturingselementen van Dashboard bundle:

• De gebruikersinterface van de visualisatie is niet gelokaliseerd naar de taal die Qlik Sense gebruikt.
  • De leesrichting van rechts naar links wordt momenteel niet ondersteund.
  • Toegankelijkheidsfuncties worden momenteel niet ondersteund.
  • Het is niet mogelijk om objecten te bewerken van een objectbundel die is geleverd door Qlik met Dev Hub.

In de volgende tabellen wordt getoond welke aanvullende functies wel of niet worden ondersteund voor alle gebundelde objecten. Sommige mogelijkheden worden over het algemeen ondersteund (Y), met enkele uitzonderingen (N), zoals beschreven in de ondersteuningstabellen voor mogelijkheden. In sommige gevallen is de mogelijkheid niet van toepassing op een object (n.v.t.)

• Afdrukken

Afdrukken van een visualisatie die is gemaakt in een object.

• Qlik NPrinting

Er is een Besturingselement voor On-Demand rapportage. Visualisaties die in sommige objecten zijn gemaakt, kunnen echter niet worden gebruikt in Qlik NPrinting-rapporten.

• Exporteren

Exporteren naar afbeelding, PDF of Excel.

• Presentatie

Met behulp van een snapshot van een visualisatie die is gemaakt met een object in een presentatie.

• Alternatieve states
  • Qlik Sense Mobile offline
  • Qlik Sense Mobile
  • Mashups
Ondersteuning van Dashboard-bundelmogelijkheden
Bedienen Afdrukken Qlik NPrinting Exporteren Presentatie Alternatieve states Qlik Sense Mobile offline Qlik Sense Mobile Mashups
Navigatieknoppen N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. Y Y Y Y
Datumkiezer N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. Y Y Y Y
On-demand-rapportage N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. Y Y
Variabeleninvoer N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. Y Y Y
De knop Delen N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. Y Y Y