Een visualisatie maken met behulp van een aangepast object

U kunt uw apps verbeteren met aangepaste objecten. De volgende aangepaste objecten zijn beschikbaar:

U kunt aangepaste objecten vinden in het bedrijfsmiddelenvenster onder Extension Aangepaste objecten wanneer u een werkblad bewerkt.

U kunt uw eigen visualisatie-uitbreidingen en widgets bouwen in de Dev Hub.

Een aangepast object toevoegen aan het werkblad

U start het maken van een visualisatie door een visualisatie-uitbreiding of widget op een werkblad te slepen.

Doe het volgende:

1. Klik op in de werkbalk.

2. Klik op Extension in het paneel aan de linkerkant om aangepaste objecten uit te breiden.
  3. Sleep een visualisatie-uitbreiding of een widget op het werkblad.

U kunt het neerzetten op een lege plek op het werkblad, een bestaande visualisatie in tweeën splitsen of een bestaande visualisatie vervangen.

Tip: Als u dubbelklikt op een aangepast object, wordt dit direct toegevoegd aan het werkblad.
  4. Wijzig de vereiste instellingen voor de aangepaste object in het eigenschappenvenster. De vereiste instellingen worden gedefinieerd door de ontwikkelaar van de uitbreiding. Dit kunnen dimensies, metingen of andere instellingen zijn.

U hebt nu een complete visualisatie die u kunt gaan gebruiken bij het verkennen van de gegevens in de app.

Beperkingen van uitbreidingsbundels geleverd door Qlik

Wanneer u uitbreidingen uit een uitbreidingsbundel gebruikt die door Qlik wordt geleverd, zijn er enkele beperkingen ten opzichte van ingebouwde visualisaties, zoals staafdiagrammen.

• De gebruikersinterface van de visualisatie is niet gelokaliseerd naar de taal die Qlik Sense gebruikt.
  • De leesrichting van rechts naar links wordt momenteel niet ondersteund.
  • Toegankelijkheidsfuncties worden momenteel niet ondersteund.
  • Het is niet mogelijk om visualisatie-uitbreidingen uit een door Qlik geleverde uitbreidingsbundel te bewerken met Dev Hub.

Sommige mogelijkheden worden over het algemeen ondersteund (Y), met enkele uitzonderingen (N), zoals beschreven in de ondersteuningstabellen voor mogelijkheden. In sommige gevallen is de mogelijkheid niet van toepassing op een uitbreiding (n.v.t.)

• Afdrukken

Afdrukken van een visualisatie die is gemaakt in een uitbreiding.

• Qlik NPrinting

Er is een Uitbreiding On-Demand-rapportage. Visualisaties die in sommige uitbreidingen zijn gemaakt, kunnen echter niet worden gebruikt in Qlik NPrintingrapporten.

• Exporteren

Exporteren naar afbeelding, PDF of Excel.

• Presentatie

Met behulp van een snapshot van een visualisatie die is gemaakt met een uitbreiding in een presentatie.

• Alternatieve states
  • Qlik Sense Mobile offline
  • Qlik Sense Mobile
Ondersteuning van Dashboard-bundelmogelijkheden
Uitbreiding Afdrukken Qlik NPrinting Exporteren Presentatie Alternatieve states Qlik Sense Mobile Offline Qlik Sense Mobile
Navigatieknoppen N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. Y Y Y
Datumkiezer N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. Y Y Y
On-demand-rapportage N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. Y
Container tonen/verbergen N N N N N Y Y
Container met tabbladen N N Y N N Y Y
Variabeleninvoer N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. Y Y
De knop Delen N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. Y Y
Ondersteuning van Visualization-bundelmogelijkheden
Uitbreiding Afdrukken Qlik NPrinting Exporteren Presentatie Alternatieve states Qlik Sense Mobile offline Qlik Sense Mobile
Trechter Y Y Y Y Y Y Y
Sankey Y Y Y Y Y Y Y
Heatmap Y Y Y Y Y Y Y
Multi-KPI Y N Y Y Y Y Y
Netwerk Y N Y Y Y Y Y
Radar Y Y Y Y Y Y Y
Word Cloud Y N Y Y Y Y Y
Staaf en gebied Y Y Y Y Y Y Y
Opsommingsteken Y Y Y Y Y Y Y