Een variabele bewerken

Een variabele in Qlik Sense is een benoemde entiteit die een gegevenswaarde bevat. Als een variabele wordt gebruikt in een uitdrukking, wordt deze vervangen door de bijbehorende waarde of de definitie van de variabele.Variabelen worden gedefinieerd met behulp van het overzicht van variabelen of in het script met behulp van de editor voor het laden van gegevens.

U kunt een variabele bewerken vanuit het variabelenoverzicht, als u een werkblad in een niet-gepubliceerde app bewerkt.

Doe het volgende:

1. Klik bij het bewerken van een werkblad op Ò op de werkbalk op het werkblad om het overzicht van variabelen te openen.

Het variabelenoverzicht wordt geopend.

Opmerking: Als u een variabele die in het script gedefinieerd is wilt bewerken, kunt u ervoor kiezen het script te bewerken met behulp van de editor voor het laden van gegevens of om het uit het script te verwijderen en in het variabelenoverzicht te bewerken.
  2. Selecteer in de lijst een variabele die u wilt bewerken en klik op @.

De variabele vouwt zich uit en u ziet de volgende gegevens:

• Definitie (indien beschikbaar)
    • Beschrijving (indien beschikbaar)
    • Tags (indien beschikbaar)
  3. Bewerk de variabele zoals u dat wilt:

• U kunt de uitdrukkingseditor openen en de definitie maken door op 3 te klikken.

• Ga voor meer informatie naar Werken met de uitdrukkingseditor.

• Druk op Esc om het bewerken van de variabele af te breken.

Opmerking: Als u op Ö klikt, wordt de variabele verwijderd.
    • Voeg nieuwe tags toe door te typen en klik op P of druk op Enter. Verwijder tags door op E te klikken.
  4. Sla de wijzigingen op door op @ te klikken. U kunt ook opslaan door buiten de sectie voor de variabele in het variabelenoverzicht te klikken of door buiten het venster van het variabelenoverzicht te klikken.

De variabele wordt bijgewerkt.