Apps gebruiken in gedeelde ruimtes

Apps kunnen worden gemaakt, ontwikkeld en gedeeld met andere leden van de cloudhub in een gedeelde ruimte.

Apps kunnen worden gemaakt en ontwikkeld op zoals apps worden gemaakt en gedeeld in een persoonlijke ruimte. Afhankelijk van uw ruimtemachtigingen en uw licentie kunt u in de ruimte apps maken en ontwikkelen. Als u de machtiging Kan weergeven hebt, kunt u alleen de apps in de ruimte weergeven.

Voor een gedetailleerd overzicht van wat u kunt doen met apps op basis van uw machtigingen en licentie, zie Machtigingen in gedeelde ruimtes beheren.

Apps in een gedeelde ruimte maken

Gebruikers kunnen apps maken of uploaden in een gedeelde ruimte door te klikken op Maken en App maken of App uploaden te kiezen. U kunt geen apps dupliceren naar een ruimte, maar u kunt apps wel naar een ruimte verplaatsen.

Tags die u toevoegt aan de app worden gedeeld met andere leden van de cloudhub, maar alleen als zij toegang hebben tot uw app.

De eigenaar van de app is verantwoordelijk voor het toevoegen van gegevens aan de app. Alleen de eigenaar van de app kan de gegevensverbindingen en het load-script maken en wijzigen in Gegevensbeheer of Editor voor laden van gegevens. Gegevensverbindingen zijn eigendom van de gebruiker die de verbinding heeft gemaakt. Alleen eigenaren van verbindingen kunnen hun verbindingen bewerken.

Zie Apps maken in de cloudhub voor meer informatie over het maken van apps.

Inhoud toevoegen aan apps in gedeelde ruimtes

Gebruikers met de machtiging Kan bewerken of Is beheerder kunnen werkbladen, presentaties en bladwijzers toevoegen aan apps in de gedeelde ruimte. Werkbladen, presentaties en bladwijzers die aan de app zijn toegevoegd, zijn privé. Alleen de maker van de privé-inhoud kan deze in de app zien. Als de inhoud klaar is om te worden gedeeld, maakt de maker deze openbaar. Zie Toegang verlenen tot werkbladen, bladwijzers en presentaties voor meer informatie.Granting access to sheets, bookmarks, and stories

Alleen de app-eigenaar kan gegevens in de app bewerken, maar andere leden van de gedeelde ruimte kunnen het volgende maken, bewerken en verwijderen:

• Masteritems
  • Variabelen
  • Inhoud van de mediabibliotheek
Opmerking:

Snapshots voor presentaties worden niet met andere gebruikers gedeeld.

Gedeelde ruimte leden met de machtiging Eigenaar, Kan bewerken of Is beheerder kunnen de volgende app-eigenschappen wijzigen:

• Geselecteerd thema
  • Leesrichting van rechts naar links inschakelen
  • Een bladwijzer standaard instellen voor een app
  • Opmaak werkbladtitel

Apps in een gedeelde ruimte laden

Alleen de eigenaar van de app kan handmatig apps laden en laadschema's maken voor apps in de ruimte. Ga voor meer informatie naar Een app opnieuw laden in de cloudhub.

Apps tussen ruimtes verplaatsen

U kunt apps verplaatsen tussen gedeelde ruimtes, maar ook tussen een gedeelde en een persoonlijke ruimte.

Als u een app naar een persoonlijke ruimte verplaatst, gaat deze naar de persoonlijke ruimte van de app-eigenaar.

Opmerking:

De app-eigenaar lid zijn van een ruimte waarnaar u een app verplaatst.

Doe het volgende:

1. Klik op de app en selecteer Bewerken.
  2. Selecteer de nieuwe ruimte in Ruimte.
  3. Klik op Opslaan.

Apps in een gedeelde ruimte dupliceren

U kunt apps in een gedeelde ruimte dupliceren.

Opmerking:

Als een app gebruik maakt van sectietoegang voor gegevens, kunt u de app niet dupliceren.

Doe het volgende:

• Klik op de app en selecteer Dupliceren.

Apps exporteren vanuit ruimtes

U kunt een app vanuit een spatie exporteren als .qvf-bestand. De geëxporteerde apps bevatten geen privéwerkbladen in de app. Zie voor meer informatie over het exporteren van apps Apps exporteren vanuit cloudhubs.

Opmerking:

Als een app gebruik maakt van sectietoegang voor gegevens, kunt u de app niet exporteren.

Doe het volgende:

• Klik op de app en selecteer Exporteren met gegevens of Exporteren zonder gegevens.

Apps delen vanuit gedeelde ruimtes

U kunt leden toevoegen aan een ruimte en de machtiging Kan weergeven aan hen toewijzen, zodat ze de apps in een ruimte kunnen weergeven. U kunt geen individuele apps delen vanuit een ruimte. Als u geen ruimte met gebruikers wilt delen, kunt u de app verplaatsen naar een ruimte die u speciaal voor gebruikers van de app hebt aangemaakt. U kunt de app ook verplaatsen naar uw persoonlijke ruimte en deze delen met specifieke cloudhubleden.

Zie voor meer informatie over het toevoegen van leden aan gedeelde ruimtes Machtigingen in gedeelde ruimtes beheren.

Zie voor informatie over het delen van apps Apps delen in de cloudhub.