QlikWorld 2020 Global Conference. Word lid en ontdek hoe u optimaal gebruik maakt van uw data. Handel snel. Registreer nu en bespaar.

Lassoselectie

Als u een teken- of lassoselectie wilt maken, moet u eerst binnen de visualisatie klikken en de lassoselectie inschakelen door op het lassopictogram boven aan de visualisatie te klikken. Op een computer kunt u tevens op Shift drukken en de selectie uitvoeren.

U tekent uit de vrije hand een cirkel om gegevenspunten vast te leggen en te selecteren.

Selectie van waarden in een spreidingsplot met lassoselectie.

Scatter plot with lasso selection.

Uw lassoselecties omvatten alleen zichtbare gegevenspunten. Voor diagrammen met een continue as worden gegevenspunten die niet zichtbaar zijn in het diagram verwijderd, zelfs als ze binnen het geselecteerde gebied liggen.