Star

Met de opdracht star kunt u een tekenreeks opgeven die de set van alle waarden van een veld in een database vertegenwoordigt. De opdracht beïnvloedt de LOAD- en SELECT-opdrachten die volgen.

Syntax:

Star is[ string ]

Arguments:

Argument Beschrijving
string

Een willekeurige tekst. Houd er rekening mee dat de tekenreeks tussen aanhalingstekens moet worden geplaatst als deze spaties bevat.

Als er niets is aangegeven, wordt star is; verondersteld, d.w.z. dat er geen sterretje beschikbaar is tenzij er expliciet een is opgegeven. Deze definitie is geldig totdat er een nieuwe star-opdracht wordt gemaakt.

Example:

Het onderstaande voorbeeld is een samenvatting van een load-script voor gegevens met sectietoegang.

Star is *;

Section Access;

LOAD * INLINE [

ACCESS, USERID, OMIT

ADMIN, ADMIN,

USER, USER1, SALES

USER, USER2, WAREHOUSE

USER, USER3, EMPLOYEES

USER, USER4, SALES

USER, USER4, WAREHOUSE

USER, USER5, *

];

Section Application;

LOAD * INLINE [

SALES, WAREHOUSE, EMPLOYEES, ORDERS

1, 2, 3, 4

];

Het volgende is van toepassing:

• Het symbool Star is *.
  • De gebruiker USER1 kan het veld SALES niet bekijken.
  • De gebruiker USER2 kan het veld WAREHOUSE niet bekijken.
  • De gebruiker USER3 kan het veld EMPLOYEES niet bekijken.
  • De gebruiker USER4 wordt tweemaal toegevoegd aan de oplossing om twee velden voor deze gebruiker WEG TE LATEN, namelijk SALES en WAREHOUSE.
  • De gebruiker USER5 heeft een "*" toegevoegd, hetgeen betekent dat alle vermelde velden in OMIT niet beschikbaar zijn. Het stersymbool * betekent alle vermelde waarden, niet alle waarden van het veld. Dit betekent dat de gebruiker USER5 de velden SALES, WAREHOUSE en EMPLOYEES niet kan zien, maar deze gebruiker kan het veld ORDERS wel zien.