Vervangen

Het prefix replace wordt gebruikt om de hele Qlik Sense-tabel te verwijderen en te vervangen door een nieuwe tabel die wordt geladen of geselecteerd.

Opmerking: Gedeeltelijk opnieuw laden wordt momenteel uitsluitend ondersteund door gebruik van de Qlik Engine JSON API.

Syntax:

Replace [only](loadstatement |selectstatement |map...usingstatement)

Het prefix replace kan voor elke LOAD-, SELECT- of map...using-opdracht in het script worden geplaatst. Met de opdracht replace LOAD/replace SELECT wordt de gehele Qlik Sense-tabel genegeerd waarvoor een tabelnaam is gegenereerd met de opdracht replace LOAD/replace SELECT, en vervangen door een nieuwe tabel die het resultaat bevat van de opdracht replace LOAD/replace SELECT. Het effect is hetzelfde voor gedeeltelijk of geheel herladen. De instructie replace map...using zorgt ervoor dat de toewijzing ook plaatsvindt als het script gedeeltelijk wordt uitgevoerd.

Arguments:

Argument Beschrijving
only Een optionele kwalificatie die aangeeft dat de opdracht moet worden genegeerd tijdens het normaal (niet gedeeltelijk) opnieuw laden van gegevens.