Num#

- script- en diagramfunctie

Num#() converteert een teksttekenreeks naar een numerieke waarde, in de getalnotatie die is ingesteld in het load-script voor gegevens of het besturingssysteem. Aangepaste scheidingstekens voor decimalen en scheidingstekens voor duizendtallen zijn optionele parameters.

Syntax:

Num#(text[, format[, dec_sep [, thou_sep ] ] ])

Return data type: duaal

Arguments:

Argument Beschrijving
text

De teksttekenreeks die moet worden geëvalueerd.

format Tekenreeks die beschrijft hoe de resulterende datumreeks moet worden opgemaakt. Bij weglating wordt de getalopmaak die is ingesteld in het besturingssysteem gebruikt.
dec_sep Tekenreeks die het scheidingsteken voor decimalen opgeeft. Bij weglating wordt gebruikgemaakt van de waarde voor DecimalSep die is ingesteld in het load-script voor gegevens.
thou_sep Tekenreeks die het scheidingsteken voor duizendtallen opgeeft. Bij weglating wordt gebruikgemaakt van de waarde voor ThousandSep die is ingesteld in het load-script voor gegevens.